Uncategorized

Calzone cu ciocolată

1. Într-un castron, amestecă drojdia cu zahărul, 50 g făină și 75 ml apă călduță. Lasă maiua la dospit un sfert de oră. 

2. Separat, cerne făina, fă în mijloc o adâncitură și adaugă maiaua, uleiul, restul de apă și un praf de sare. Frământă un aluat bine legat. Acoperă-l și lasă-l să crească. 

3. Întinde din aluat patru-șase foi potrivit de groase. Unge fiecare foaie cu puțină cremă de ciocolată și gem de caise. Pe jumătate, așază din loc în loc cubulețe de caise. Acoperă-le cu cealată jumătate și presează pe margine.

4. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să crească 10 minute. Coace-le apoi la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute.

5. După ce s-au răcorit, unge-le cu zahărul pudră frecat energic cu zeama de lămâie și apa călduță.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Prăjitură cu ciocolată și dovlecei

Poza principala

calzone_mic.jpg

Pentru aluat:

400 g făină 

20 g drojdie

1 linguriță cu zahăr

150 ml apă

5 linguri cu ulei de măsline

sare

 

Pentru umpltură:

100 g gem de caise

200 g caise (din compot sau proaspete)

100 g cremă de ciocolată

1 ou

 

Pentru glazură de lămâie:

100 g zahăr pudră

2 linguri cu suc de lămâie

1 lingură cu apă caldă

 

Tort moca cu glazură de ciocolată

Un desert irezistibil.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE