Capcanele din alimente

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Alimentele dietetice pot fi adevărate capcane. Află care sunt acestea.
capcanele_din_alimente-1.jpg

 

„Light“ nu echivalează neapărat cu mai puţine calorii, avertizează specialiştii în nutriţie, deci mare grijă la alimentele de regim.

 

Din dorinţa de a arăta mereu bine, de a scăpa de kilogramele în plus fără prea mari restricţii alimentare, dar şi de a avea un regim zilnic cât mai sănătos, suntem tentaţi să alegem alimentele pe eticheta cărora scrie 0% grăsimi, 0% zahăr, 100% natural, 0% adaos de conservanţi. Nu te lăsa înşelată de aceste menţiuni! În realitate, astfel de produse pot avea un conţinut ridicat de kilocalorii sau alte efecte dăunătoare.

 

Smoothie de capsune si mango

 

Sucurile „light“ atacă pancreasul

Menţiunea „zero zahăr“ de pe eticheta sucurilor nu garantează un conţinut sănătos. Aceste băuturi conţin aspartan, un îndulcitor indicat exclusiv persoanelor bolnave de diabet, sau fructoză, zahărul natural al fructelor din care sunt făcute aceste sucuri. Medicii ne recomandă să evităm acest tip de băuturi întrucât îngraşă şi ne atacă pancreasul.   

 

Dulciurile „diet“ – indicate diabeticilor

Dulciurile „diet“ nu sunt recomandate persoanelor care vor să slăbească sau să-şi menţină silueta întrucât pot avea chiar mai multe calorii decât cele „normale”. Această categorie de alimente este creată special pentru persoanele bolnave de diabet, al căror organism nu are capacitatea de a metaboliza zahărul.

 

Zaharina nu slăbeşte!

Ea este indicată doar persoanelor bolnave de diabet. Pentru a evita distrugerea pancreasului, medicii nutriţionişti recomandă înlocuirea zahărului cu lapte sau miere.

 

Atenţie la lactatele slabe!

Evită iaurturile care au în compoziţie fructe sau müsli. Sunt bombe calorice echivalente dulciurilor, pe care toate lumea le mănâncă relaxat în ideea că iaurtul este un aliment dietetic. Lactatele „light“ trebuie să conţină: 1-1,5 la sută grăsime laptele semidegresat, iaurtul – maximum 3% grăsimi, iar smântâna – 12% grăsimi. Cele cu zero grăsimi nu sunt sănătoase pentru că împiedică absorbţia vitaminelor liposolubile, respectiv A, E, D şi K.

 

Supă rece cu iaurt şi castraveţi

 

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE