Caponata

1. Taie vânata cubulețe, presară sare și lasă într-o sită, la scurs, cel puțin jumătate de oră. Pune-le apoi pe un șervet de hârtie pentru a absorbi apa și prăjește-le în uleiul înfierbântat împreună cu ardeii tăiați cubulețe.

2. Separat, opărește roșiile și curăță-le de pielițe și cotoare, apoi taie-le cuburi. Călește într-o tigaie adâncă (wok) ceapa și usturoiul tocate, adaugă măslinele și caperele, țelina apio tăiată mărunt.

3. Când toate legumele s-au înmuiat, pune roșiile tocate, ardeii și vânăta. Amestecă ușor și lasă să fiarbă 10-15 minute, acoperit.

4. Presară zahărul după gust și oțetul balsamic și mai lăsă să fiarbă încet până a dispărut mirosul de oțet.

5. La final, potrivește gustul de sare și piper. Dă deoparte și presară frunze de busuioc. Servește caponata caldă sau rece, e la fel de delicioasă si ideala pentru zilele de post.

 Musaca de vinete

Mâncare de năut

Poza principala

caponata_mica.jpg

1 vânătă mare (sau 2 mici)

1 kg roșii

2 cepe mari

1-2 ardei grași

100 g măsline 

1 tulpină apio

1-2 căței de usturoi

1 lingură cu capere

2 linguri cu oțet balsamic

1-2 lingurițe cu zahăr

busuioc

sare

piper

ulei

 

Mancare de ardei

Caponata este un preparat tipic gastronomiei siciliene. O poți servi fie ca antreu, garnitură sau fel principal.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE