Uncategorized

Care e cea mai sanatoasa carne

Sursa
RTV.NET
Carnea este principala sursa de proteine de calitatea I a organismului. Contine vitamine precum D si B12 si minerale ca fier, zinc, seleniu. Cu toate acestea, anumite tipuri de carne pot contine multe grasimi, ceea ce afecteaza in mod negativ organismul.
cea_mai_sanatoasa_carne.jpg

Prajirea carnii in margarina sau unt creste continutul atat in grasimi, precum si in calorii. De asemenea, persoanele aflate la dieta trebuie sa evite anumite tipuri de carne. RTV.NET va prezinta sfaturile nutritionistilor privind consumul optim de carne.
Datorita componentelor sale nutritive, carnea de peste este cea mai recomandata de medici.

„Cea mai buna carne este carnea de peste. Nu are hormoni, nu are pesticide, are grasimi omega 3, e foarte usor digerabila. Sigur, carnea de peste poate sa fie si ea poluata cu reziduuri din apele in care a trait, cele mai des intalnite fiind reziduurile de metale grele (mercur la pestele oceanic). Dar daca mancam de doua ori pe saptamana nu sunt probleme”, a declarat pentru RTV.NET medicul nutritionistul Corina Zugravu.

Carnea de curcan este sanatoasa, deoarece contine antioxidanti care previn aparitia aterosclerozei. Mai mult, aceasta are si triptofan, un precursor al serotoninei, care da stare de bine si scade apetitul. „Carnea de pasare ramane mai buna ca celelalte, fiind mai usor digerabila si cu grasimi mai sanatoase. Desigur, cea mai bogata in nutrienti e cea de gaina crescuta pe sistem traditional, furajata natural si expusa la soare. Carnea de curcan este acum la moda pentru ca este o carne slaba, in comparatie cu cea de gaina, avand un nivel minim de grasimi saturate si colesterol. Insa, din cauza aceasta, nu e prea buna la gust”, adauga nutritionistul Corina Zugravu.

Afla pe RTV.NET cum trebuie preparata carnea pentru a fi sanatoasa.

Facebook Comments


Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE