Cârnaţi în aluat

1. Prăjeşte cârnăciorii la foc mic ca să se pătrundă, scurge-i de grăsime şi lasă-i deoparte. 

2. Între timp, pregăteşte aluatul amestecând întâi ingredientele lichide (lapte, ulei etc.), adăugând treptat ingredientele solide.  Aluatul ar trebui să aibă la final o consistenţă intermediară (nu tare). 

3. Amestecă bine şi adaugă cimbrul şi piperul măcinat. Unge o tavă cu ulei sau unt topit, tapetează cu făină şi aşază cârnăciorii. 

4. Toarnă peste ei aluatul astfel încât să nu-i acopere. Dă la cuptor maximum o oră. 

5. Verifică din când în când cu o scobitoare dacă s-a copt aluatul. Scoate când s-a rumenit şi ornează cu rozmarin. 

6. Serveşte cu ceapă fideluţă murată în oţet. 

 

Sfat. Ca preparatul să aibă un aspect plăcut, presară mălai peste aluat, aşa cum cerni zahăr farin peste prăjituri.

 

Gogoșele umplute

Poza principala

carnati_in_aluat__mica__colorise_016347_003.jpg

7 cârnaţi (proaspeţi sau afumaţi)

400 g mălai

100 g făină

400 ml lapte

200 ml ulei

1/2 plic praf de copt

1 linguriță cu zahăr

1 fir de rozmarin

cimbru uscat

sare

piper

 

Carnaciori cu legume la tigaie

Un aperitiv cu aspect rustic, dar gustos!
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE