Carne de miel

Carnea de miel este gustoasa si bogata in proteine, dar are o concentratie destul de mare de colesterol.

Foarte apreciata in perioada Sarbatorilor de Paste, carnea de miel trebuie savurata, dar cu masura. La fel ca iedul, mielul face parte din categoria carnii rosii, fiind o sursa bogata si sanatoasa de proteine, atat timp cat este consumata cu moderatie.

Datorita continutului nutritional, carnea de miel este un bun aliat impotriva starilor de astenie, are efecte benefice pentru subponderali si anemici si se pare ca revigoreaza sistemul reproducator, ajutand totodata la buna functionare a tractului gastrointestinal. Carnea de miel contine cantitati insemnate de fier si de seleniu, precum si vitaminele B12 si B3, care ofera protectie organismului, intarind sistemul nervos si nu numai. Este o carne bogata in potasiu, fosfor si zinc, dar contine si acid folic, calciu si vitamina E, toate de mare ajutor sistemului imunitar.

Evita sa prajesti carnea de miel! Se recomanda s-o gatesti sanatos si s-o consumi cu legume, in niciun caz cu paine sau cartofi – mai ales daca sunt prajiti.

Cand alegi mielul, ai grija sa nu aiba sub 8-9 kg! Cu cat este mai mic, cu atat carnea lui va fi mai greu de digerat si mai bogata in toxine.

Facebook Comments



cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE