Uncategorized

Cartofi franțuzești

1.Fierbe cartofii în apă cu sare și curăță-i de coajă cât sunt călduți. Lasă să se răcească și feliază cartofii. Taie cubulețe șunca, ouăle fierte și castraveciorii.

2.Încinge uleiul într-o tigaie și călește ușor ceapa feliată. Când e aurie, adaugă și șunca și las-o 2-3 minute.
Unge cu unt o tavă și presară pesmet. Pune un strat de cartofi, unul de felii de ouă, șuncă și ceapă, castraveții bine scurși. Ultimul strat trebuie să fie din cartofi.

3.Bate laptele cu smântâna, adaugă ouăle rămase, brânza, sărează și pipărează. Toarnă amestecul în tavă și dă la cuptorul încins până budinca devine aurie deasupra. Servește  imediat cartofii frantuzesticu salată verde.

 foto: Photoland/Photocuisine

 

Crochete de cartofi

Poza principala

cartofi_frantuzesti_mica.jpg

1 kg cartofi albi
250 g șuncă afumată
3 ouă fierte tari
3 castraveti murați
100 ml smîntână grasă
100 ml lapte
100 g brânză rasă
1 ceapă
2 linguri cu ulei
2 ouă
unt
pesmet
sare
piper

 

 Budincă de cartofi

O rețetă ușor de preparat și foarte gustoasă cu cartofi, perfectă pentru o masă în familie.
Numar de portii
6
Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE