Uncategorized

Cartofi graten

1. Încinge cuptorul. Curăță de coajă cartofii spălați și feliază-i cât mai subțire.

2. Dă usturoiul pe răzătoare și încorporează-l în untul moale împreună cu un praf de sare și piper.

3. Unge o formă termorezistentă cu untul aromat și așază un strat de cartofi feliați (bine uscați dacă i-ai mai ținut în apă rece).

4. Acoperă cu puțin unt cu usturoi, presară jumătate din cantitatea de brânză și pune al doilea strat de cartofi. Din nou unt și brânză și toarnă laptele.

5. Dă la cuptor pentru 30-40 de minute sau până capătă o crustă aurie și apetisantă. Scoate din cuptor și servește după 10-15 minute, cât să se mai întrepătrundă aromele.

 

Legume la cuptor cu usturoi

Poza principala

cartofi_graten_mica.jpg

4 cartofi albi

4 linguri cu unt

250 ml lapte fierbinte

200 g brânză Emmental

2 căței de usturoi

sare

piper

 

Maioneza cu usturoi

Am tras cu ochiul în rețetarul celebrei Julia Child. Este o rețetă grozavă!
Numar de portii
2-3
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE