Uncategorized

Cartofi greceşti

1. Spală şi ferbe cartofii în coajă în apă cu sare. Când s-au fiert, scoate-i în strecurătoare, să se scurgă bine de apă.

2. Taie cepele, curăţate şi spălate, în opt, zdrobeşte usturoiul şi taie ardeii, curăţaţi de cotoare şi spălaţi, fâşii subţiri.

3. Încinge 2 linguri cu ulei într-o tigaie încăpătoare şi căleşte ceapa. Când s-a aurit, adaugă usturoiul şi ardeii şi lasă pe foc încă 10 minute, amestecând din când în când.

4. Când s-au înmuiat şi ardeii, adaugă cartofii tăiaţi în sferturi, măslinele şi cimbrul tocat.

5. Potriveşte de sare şi piper după gust şi mai lasă un pic pe foc, maximum un minut. 

6. Serveşte fierbinte cu brânză sfărâmată deasupra şi pătrunjel verde proaspăt tăiat.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Ca să nu ţi se facă piure, foloseşte cartofi roşii. În combinaţia asta, sunt mai gustoşi.

 

Salata orientala (de post)

Poza principala

cartofi_mici.jpg

600 g cartofi noi

1 ceapă mică albă

1 ceapă mică roşie

3 căţei de usturoi

4 ardei graşi

150 g măsline negre şi verzi

120 g telemea bulgărească (sau feta)

cimbru verde

pătrunjel verde

ulei de măsline

piper

sare

 

Salată bulgărească

O salata de vara usoara, satioasa si rapid de pregatit.
Numar de portii
4
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE