Cartofi macedoneni

1. Spală ceapa şi prazul, toacă-le şi căleşte-le în ulei încins până devin sticloase.

2. Adaugă orezul spălat şi scurs şi lasă la fiert. Potriveşte de sare, amestecă boiaua. Lasă să se lege şi ia de pe foc.

3. Curăţă cartofii, taie-i rondele, dă-i prin sare şi piper. Aşază primul strat – de cartofi, următorul – de orez, apoi un strat de prune uscate şi acoperă cu un strat de cartofi. 

4. Dă la cuptor cartofii macedoneni circa 15-25 de minute, până se rumesc. 

 

Stiai? Felurile de mâncare macedonene poartă influenţa turcilor şi grecilor. Astfel, nu-i o surpriză să regăsiţi în meniul din zonă musaca de carne sau musaca din legume.

 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Cartofi greceşti

Poza principala

cartofi_mici.jpg

1 kg cartofi

2 cepe

1 fir de praz 

50 g orez

1 linguriță cu boia

15 prune uscate

4 linguri ulei

pesmet

sare

piper

ulei

 

Cartofi franțuzești

Un prânz uşor de preparat, foarte săţios şi apetisant cu cartofi in stil macedonean!
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE