Cartofi noi la tavă

1. Curăţă cartofi i și pune-i la fiert în apă cu sare. După 15 minute, scurge-i și lasă-i să se răcorească (se taie mai ușor, fără să se sfărâme).

2. Taie ceapa în felii și călește-o în puţin ulei până capătă culoare, fără s-o arzi.

3. Când cartofii s-au răcit, taie-i în felii. Unge o tavă de copt cu unt, pune ceapa călită, un strat de cartofi , toarnă crema de brânză cât mai uniform, iar la urmă, încă un strat de cartofi .

4. Bate ouăle, adaugă cașcavalul ras și toarnă amestecul peste cartofi . Dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Servește cartofii noi la tava cu frunze proaspete de busuioc.

 

Sugestie. Adaugă 100 g de smântână în amestecul de ou și cașcaval,  iar cartofii vor fi mai fragezi și gustoși. Dacă nu te dai în vânt după busuioc, înlocuiește-l cu mărar proaspăt.

 

Trucuri vechi pentru cartofii noi

1. Sunt gustoși, dar extrem de migăloși când e vorba de curăţat. Pentru a-i curăţa ușor, ţine-i cinci minute în apă cu sare. Dacă vrei să-i prăjești, doar spală-i, fără să-i mai cureţi. Coaja extrem de subţire se va rumeni frumos.

2. Păstrează-i într-un loc răcoros, întunecos și aerisit, dar nu în frigider.  Mărarul, rozmarinul, busuiocul și pătrunjelul sunt verdeţurile care înnobilează cel mai bine cartofi i noi.

 

Plăcinte de cartofi și șuncă

Poza principala

cartofi_noi_fotolia_25691809_subscription_xl.jpg_c_inga_nielsen_-_fotolia.com_mica.jpg

1 kg cartofi noi

1 ceapă

2 linguri cu unt

500 g cremă de brânză

4 ouă

100 g cașcaval

frunze de busuioc proaspăt

ulei, sare

 

Budincă de cartofi, broccoli și șuncă

Gustosi si hranitori, cartofii noi la tava sunt un deliciu.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE