Cartoful nu îngraşă

Text
Laura Udrea
Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Dacă îl prepari aşa cum trebuie şi nu-l combini cu „interzise“, e extrem de prietenos în orice dietă.
64fotolia_7359756_subscription_xl_2.jpg

Tuberculii acestei legume, una extrem de populară, sunt sănătoşi, hrănitori, plini de energie, combat ulcerul, au efect cicatrizant, înlesnesc funcţiile intestinale şi NU fac rău celor predispuşi la îngrăşare. Aşadar, cum spuneam, e chiar recomandat obezilor, hepaticilor, diabeticilor.

Cartoful permis
Te ajută să slăbeşti, însă cu o condiţie: să nu-l găteşti cu grăsime şi să nu-l mănânci cu orice alimente! Cel mai sănătos este să-i fierbi în coajă – la abur sau în apă. Consumă-i natur ori în diverse combinaţii sănătoase – în salate, în supe, nu cu pâine sau carne.
Când prepari cartofi pire, exclude din start smântâna ori untul şi adaugă numai lapte .

DE EVITAT
Chipsurile şi cartofii prăjiţi sunt o catastrofă. Accelerează absorbţia glucidelor şi depozitarea grăsimilor, iar uleiul multiplică numărul caloriilor. 100 g de cartofi prăjiţi conţin 274 kcal, iar 100 g de chipsuri, 550 kcal!

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE