Concursuri Uncategorized

Castiga doua Carti de Bucate extraordinare!

Daca tot v-am innebunit pe Facebook si pe site cu obsesia noastra pentru Gordon Ramsay, ne-am decis sa va facem partasi la ea. Asadar, daca raspundeti la intrebarea noastra nevinovata de mai jos puteti castiga doua carti de bucate… delicioase!
litera_books.jpg

CONCURSUL S-A INCHEIAT!

Castigatorii sunt:

SiminaSav – 1 volum „Bucataria lumii – Retete fantastice de pretutindeni” de Gordon Ramsay

Mariana 1 volum „1001 retete culinare – Ghid international de gastronomie” de Durack Terry

– – –

Scrieti-ne mai jos, sub forma de comentariu, pana pe 16 mai 2011, ce va place sa mancati la micul dejun si puteti castiga, prin tragere la sorti, urmatoarele doua carti de bucate, oferite de EDITURA LITERA:

– 1 volum „Bucataria lumii – Retete fantastice de pretutindeni” de Gordon Ramsay

Ce ati dori la cina in seara aceasta? Mancare italieneasca? Chinezeasca? Frantuzeasca? Celebrul Gordon Ramsay a adunat pentru voi retetele sale favorite din lumea intreaga. Indiferent ce veti avea chef sa gatiti, dupa ce rasfoiti virtual tot www.eCuisine.ro, cu siguranta veti gasi ceva in cartea extravagantului maestru bucatar britanic.

Gordon Ramsay a primit treisprezece stele Michelin pentru restaurantele sale din Londra si din New York. Incepand din anul 2001, pentru preparatele sale excelente, restaurantului lui din Chelsea i s-au acordat in mod constant trei stele Michelin. Celebrul maestru bucatar este gazda unor emisiuni de televiziune de succes, pe care le adoram: Ramsay’s Kitchen Nightmares (Cosmar in bucatarie, Paprika TV), The F Word (Cu F de la Fantastic, Paprika TV) si Cookalong Live.

– 1 volum „1001 retete culinare – Ghid international de gastronomie” de Durack Terry

Un periplu gastronomic pe cele sapte continente, cu detalii savuroase despre tot ceea ce tine de arta culinara si nu numai… Mancarea noastra de toate zilele este o necesitate, dar si o arta. Mancarea e cultura in egala masura cu un spectacol sau cu o carte. Iar atunci cand cartea este despre mancare, e o intalnire inedita, care nu trebuie ratata. 1001 de retete culinare e o ciocnire de culturi si civilizatii gastronomice. Ea se rasfoieste si se gateste, se citeste si se gusta, printre savori, pofte, delicii si experimente. Un volum pantagruelic ca o vesnica si irezistibila invitatie la masa…

Veti gusta preparate picante vandute pe strazile din Indonezia, supe de peste servite in elegantele restaurante pariziene, paste facute de gospodinele din Toscana sau faimoasele branzeturi olandeze. Fiecare fel de mancare este prezentat amanuntit, trimitandu-va in locul din care provine, aratandu-va cum a evoluat in timp si, bineinteles, invatandu-va sa o preparati, cu ajutorul celor mai bune ingrediente.

Terry Durack este unul dintre cei mai cunoscuti autori de carti de bucate din Australia, scriind in acelasi timp recenzii gastronomice pentru diverse publicatii, printre care Sydney Morning Herald sau Independent on Sunday, din Anglia. Bogata cultura privind traditiile culinare din cele mai exotice locuri de pe glob, alaturi de stilul sau inteligent si plin de umor, il fac sa fie unul dintre cei mai indragiti autori din acest domeniu. Retetele prezentate au fost oferite de bucatari renumiti precum Mario Batali, Nigella Lawson, Gary Rhodes, Jamie Oliver.

IMPORTANT!

Trebuie sa fii logat pentru a raspunde la intrebare. Daca nu ai cont, iti poti crea unui AICI sau te poti loga cu unul din conturile tale de pe retelele de socializare sau alte siteuri AICI.

Vor fi acordate 2 premii prin tragere la sorti dintre toate persoanele care au raspuns la intrebarea concursului.

Premiile sunt in valoare totala de 183.9 lei si este oferit de Editura Litera.

Inainte de a participa la concurs, citeste regulamentul.

Perioada concurs: 2 – 16 mai 2011.

Castigatorii vor fi anuntati pana pe data de 25 mai 2011.

SUCCES!

Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • Gordon Ramsay e si preferatul meu. 🙂
    La micul dejun imi place sa mananc clatite americane cu fructe si smantana dulce sau cereale simple cu lapte in care am pus scortisoara inainte.
  • Eu de regula la micul dejun mananc o farfurie plina cu legume proaspete pe care o completez cu o omleta, cateva felii de muschi, sunca presata, salam, masline verzi si un suc fresh de portocale, sau uneori ceai, sau ciocolata calda, si nelipsita cafea.
  • La micul dejun imi place sa maninc o omleta(de regula adaug o bucata de sunca,rosii etc.),un iaurt,un fruct(mar ,banana etc) si un pahar de suc sau o cafeluta.
  • La micul dejun de obicei mananc un corn cu cafea cu lapte, insa in weekend am timp sa mananc ce-mi place, si anume omleta cu multe everdeturi (patrunjel, marar, ceapa verde) alaturi de branza si o salata de rosii, ardei, castraveti, ridichi.
  • in timpul saptamanii, o cafea cu lapte, ca atat apuc. dar in week-end ma rasfat ca in copilarie, cu lapte cu ness, paine prajita cu unt si dulceata (preferabil de casa) si waffe cu miere. in fata televizorului, bineinteles.
  • de obicei dimineata mananc niste cereale integrale, un iaurt si un fruct proaspat. Deseori si un shake sau un suc de portocale.Nu lipeste bineinteles cafeaua cu lapte.
  • Mie imi place sa mananc la micul dejun un shake sau o cana cu lapte si cereale integrale. La sfarsit de saptamana mananc omleta cu multa verdeata si salata de cruditati.
  • dimineata ador sa-mi consum lapticul caldut cu cereale integrale..nu as renunta la el! si evident nelipsita cafeluta care reuseste sa ma trezeasca
  • Buna ziua,
    La micul dejun imi place sa mananc cereale cu lapte, platou rece (sunca/salam/parizer, branza, branza telemea cu rosii, castraveti, ardei ,etc ), omleta cu salata de legume.
  • La micul dejun imi place sa mananc paine neagra,iaurt,doua felii de sunca,si nu in ultimul rand fructe proaspete si suc de fructe.
  • sunt superbe cartile….iar din carte 1001 retete am xeroxat cateva retete fantastice pe care le-am facut de pasti…. la micul dejun mi-ar place sa mananc oau fierte dar moi cu cunculita romanesca alaturi de o salata cu barnza…
  • O omleta cu branza, sunca slaba de pui, ardei si ceapa + o felie de paine de graham prajita + un suc proaspat de fructe (daca se poate, de citrice si morcov).
  • In fiecare zi, eu mananc altceva la micul dejun! Asa ca intr-o zi mananc cereale cu lapte,in alta zi imi fac o omleta (in general cand am mai mult timp la dispozitie), fructe, iaurtel..sau decat un pahar cu juice natural cand ma trezesc tarziu!
  • La micul dejun beau intotdeauna suc proaspat de fruncte ,o briosa (facuta in propria bucatarie) cu gem de caise.
    Daca nu am timp ,mananc fructe proaspete and I’m ready to go!
  • Am mai multe variante in functie de timpul pe care-l am pentru preparare: cereale cu lapte sau iaurt, omleta cu salata verde, chec sau cozonac cu un pahar cu lapte, clatite aperitiv cu diverse umpluturi, mini pizza.
  • Pentru micul dejun din timpul saptamanii nu am mult timp la dispozitie, deoarece prefer sa mai fur 5 minute de somn decat sa pregatesc un mic dejun consistent, si prin urmare mananc ce e mai rapid de preparat: lapte sau iaurt cu cereale.In weekend insa, am timp sa pregatesc omleta cu sunca, tartine cu unt si somon fume, tot felul de aperitive pe baza de carne si branza.
  • Dimineata de obicei mananc mai multe proteine (ca sa am energie toata ziua): un ou facut ochi, cu sunca prajita sau carnati (iarna), sau cas de oaie (vara) si paine prajita (toast). Alaturi servesc o cafea si sunt gata de plecat la munca.
  • La micul dejum mancanc de obicei omleta simpla sau cu branza si intotdeauna stropita cu ulei de masline extravirgin. O acompaniez cu ceai sau cu lapte rece si cu ceva legume proaspete
  • Micul dejun este cel mai important moment al zilei si el trebuie sa fie destul de consistent,avand in vedere ca uneori poti amana masa de pranz din cauza treburilor.
    Oua Benedict alaturi de o ceasca de ceai sau cafea,este un mic dejun care il preferam,eu si familia mea !
  • Pentru ca prefer mancarea sanatoasa meniul meu preferat de dimineata este: Cocktail de fructe cu nuci şi cereale

  • “Arta” de a manca sanatos inseamna a investi pe termen lung, insemna beneficii pentru intregul organism .O alimentatie echilibrata inseamna distributia aportului de energie in trei mese principale si maxim 2 – 3 gustari sanatoase. Micul dejun este din punctul meu de vedere cea mai importanta masa a zilei. Specialistii in nutritie recomanda ca un mic dejun echilibrat sa contina proteine si carbohidrati cu fibre, iar printre alegerile potrivite se numara lactatele, legumele, fructele si cerealele integrale. Antioxidanţii şi fitonutrienţii din cerealele integrale reduc riscurile de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer,.Eu, personal nu “sar” peste micul dejun sub nici un pretext. Laptele, fructele ,legumele, cerealele sunt ingredientele ce-mi compun un mic dejun zilnic satios ce-mi asigura energia pentru intreaga zi.
  • de obicei mananc cereale cu lapte si fructe la micul dejun, dar din cand in cand imi place sa imi fac omleta cu ciuperci, rosii si patrunjel sau clatite cu ciuperci.
  • In timpul saptamanii micul dejun preferat sunt cerealele cu lapte, dar in weekend obligatoriu o omleta cu bacon si legume!!!!
  • Doua feli de paine de casa prajita,unse cu margarina si gem,cu putin ceai de musetel cu putina zeama de lamaie si o lingurita de zahar sau lapte cald.
  • Micul dejun al diminetilor mele este format din iaurt sau iaurt de baut pe care il insotesc cu cornuri, chifle sau baton. Incheierea o fac cu o cafea plina de aroma sau cu un nescafe. Sunt gata pentru o noua zi !
  • Noi mancam la micul dejun paine prajita cu putin unt, 2 oua fierte si un ceai fierbinte de musetel. Asta cand nu mancam pandispanul din faina integrala ramas de cu seara cu un pahar de lapte rece sau de iaurt degresat. Micul dejun este partea mea preferata din zi 🙂
  • In primul rand, nu sar niciodata peste micul dejun. Il consider deosebit de important. In timpul saptamanii trec mai repede peste el si mananc paine prajita cu gem sau miere alaturi de o cafea. Iar in weekend cate un ou cu ceva legume. Uneori si gem sau miere. Si cafea, evident. 🙂
  • La micul dejun imi place sa mananc cereale cu lapte uneori,iar alteori oua ochiuri cu bulion prajit,si alaturi o cana de cacao cu lapte.
  • La micul dejun imi place sa mananc iaurt natural cu cereale musli, insa uneori mananc o tartina cu branza topita si ridichi/ardei sau alte legume proaspete de sezon.
  • La micul dejun mananc de obicei un bol cu lapte/iaurt si cereale integrale, un fruct si beau nelipsita cafea cu lapte.
  • De obicei nu prea mananc la micul dejun,dar atunci cand o fac mananc un bol de cereale cu lapte,iar dupa aceea nelipsita cafea de dimineata :). Mi-as dori mult sa castig aceasta carte de bucate,poate voi servi micul dejun in fiecare dimineata avand atatea noi retete :). Oricum BAFTA TUTUTROR!!!
  • Fiecare zi din viata noastra trebuie sa inceapa cu un mic dejun bogat in proteine si fibre pentru a evita starile de oboseala din timpul zilei. Pana anu acesta de Sf Valentin „practicam” micul dejun la pat, desi stiu…incalca toate regulile, dar cred cu tarie ca este un obicei foarte romantic pentru un cuplu. La momentul respectiv am publicat pe blogul meu 3 retete minunate pentru un mic dejun la pat: Margarete cu branza (franzela, oua, burduf sau parmezan, lapte) – mic dejun rapid, Pate de ficat de pui (paine prajita, pate de casa – vezi reteta pe blog) – mic dejun copios si Clatite cu mere caramelizate (clatite, mere, frisca) – mic dejun dulce.
  • de regula iau micul dejun in fuga un sendvis si un pahar cu lapte cind am timp ma rasfat cu oua la pahar,minii croasante cu unt calde sicafea cu mult lapte.
  • In week-end la micul dejun imi place sa imi rasfat familia cu shami kebab (sunt acele chiftelute din carne de vita cu tot felul de condimente……delicios) impreuna cu o lipie (si aceasta facuta in casa) plus omleta clasica rapida(oua cu sare si boia de ardei iute)si o cana de ceai (ceai negru cu lapte, cardamon si scortisoara). Daca sunt si niste biscuiti prin casa – atunci e perfect…..
  • Pentru mine micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.In general mananac fructe de sezon,cereale,lapte si ceai.Toti ar trebui sa mancam bine si sanatos la micul dejun deoarece ne asigura energia pentru inceutul unei zi incarcate.
  • Imi place micul dejun pe care il servesc intr-un hotel, mi se pare cel mai variat:) ador sucul de portocale, cel „americanesc”, dar proaspat facut acasa este cel mai bun. Pe urma imi place sa variez intre bucataria italiana cu croissant, unt, gem de capsuni si bucataria englezeasca cu fasole, costita afumata, papara din cartofi si ou. Nu ma pot decide niciodata. Un singur lucru stiu: niciodata nu beau cafea, poate un cappuccino, cu mult lapte si fara cofeina, am prea multa energie deja:)
  • la micul dejun mancam de obicei sandwich cald ,sau o omleta de primavara cu marar proaspat si branza,sau cornuri facute in casa de mine cu o cana de lapte.imi place sa gatesc si imi place sa improvizez si creez o masa gustoasa pt. mine si fam. mea
  • Dimineata nu imi lipseste niciodata un capuccino mare- spumos, cu muuuuuuuuuuuulta scortisoara, alaturi de care asociez cel mai adesea o felie de chec, un strudel cu mar sau niste fursecuri ciocolatoase!
  • in timpul saptamanii : cereale cu lapte si o cafea , o cutie mica de branza de vaci cu un ardei gras/o rosie si o cafea sau 2 oua fierte tari si bineinteles cafeluta.
    in weekend : o omleta „cu de toate” ( branza, verdeturi, cateva feliute de carnaciori picanti) cu ardei gras si cafea.
  • Pentru micul dejun eu amestec fulgi de porumb cu fulgi de tarate, pun o jumatate de banana, o lingurita de miere si lapte. Din cand in cand inlocuiesc jumatatea de banana cu o portocala sau cu alt fruct care imi este la indemana. Mie si sotului meu ne place mult.
  • dimineata ideala cu o ceasca de cafea,paine prajita cu unt si oua,in orice fel.mananc alternativ ba un ochi ba oua fierte ,cate unul in fiecare zi.Daca ma satur de oua,mananc cereale cu lapte si fructe deshidratate.
  • Dupa cate se stie, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, deci ar fibine sa nu sarim peste ea,asa fac si eu imi iau energia dintrun bol de cereale cu lapte, iar mai tarziu la birou imi savurez cafeaua asta in timpul saptamanii, iar in wekeend sotul ma rasfata cu un mic dejun copios, adica o omleta cu sunca si. branza si bineinteles o cafea mare cu lapte
  • Ador sa maninc la micul dejun crema de brinza sau brinza telemea pe o felie de paine neagra alaturi de rosii si ardei gras sau lapte cu cereale integrale si capsune.
  • Neata. Stii ce mi-as dori sa mananc la micul dejun? Niste croisante cu ciocolata, un fresh de portocale si o cafea cu frisca. Si astea undeva pe malul Senei.
    Trrrrrr! Ah, iar a sunat ceasul! Trezesteteee!
    Va doresc o zi buna
  • Mancam si eu cereale cu lapte inainte, insa ce ceva timp incoace m-am obisnuit sa mananc fructe 🙂 ; un bol cu diverse fructe de sezon. la inceput era ciudat, insa acum nu mai pot fara ele!!! Imi tin de foame pana la pranz si nici nu mai simt nevoia de a manca ceva dulce (imi iau necesarul de glucoza).
  • Dimineata, prefer sa mananc chifla sau paine prajita cu unt si muschi afumat/sunca slaba, cu un triunghi de branza topita sau cateva felii de cascaval afumat si masline, cu cruditati (ridichi, ardei verde/rosu, rosie, castravete). Bineinteles, nu lipseste o cafea tare care sa ma trezeasca de-a binelea. Duminica mancam de regula omlete speciale – cu masline, ciuperci etc, paste de branza sau ton, chifle cu seminte, suc de portocale si fructe, iar cafeaua o inlocuim cu un ness sau frapee.
  • La micul dejun imi place sa mananc omleta sau oua fierte cu branza, sunca, masline, salata, nu toate deodata dar in diverse combinatii, si sa beau o cana de ceai, sau chiar doua, plus o ceasca mare de cafea.
  • La micul dejun eu si familia mea mancam cate o bol de lapte degresat si cereale integrale,un ou fiert cu o felie de paine cu secara,si un fruct la alegere.Sotul meu si baietelul meu de 4 ani si jumatate sunt foarte multumiti de cum ii rasfat zi de zi cu micul dejun.VA POOP ECHIPA ECUISINE.
  • La micul dejun imi pregatesc cereale,fructe,un ceai de fructe sau iarna o cana de ciocolata calda.Uneori mananc si oua tari,omleta cu salata de rosii si castraveti.
  • pentru mine micul dejun consta intr-un iaurt cu fructe sau cu cereale. asta cand am timp, altfel o cafea …..in fuga.
    in schimb ce mi-ar place sa pot lua micul dejun in foisor, cu o omleta, o cana cu suc de fructe, niste prajiturele si nelipsita cafea.
  • Micul dejun este masa mea preferata din intreaga zi. De obicei imi incep ziua cu o salata de avocado si grepfruit, insotita de un ou fiert si o cana mare de ceai ( verde sau de macese) indulcit cu miere.
  • de cate ori am ocazia sa urmaresc la Tv pe Gorgon Ramsay nu ezit, deoarece consider ca are niste retete originale si are un stil aparte ce te face sa-l urmaresti fara sa te plictisesti
  • la noi in casa micul dejun are neaparat in componenta un ceai, sau lapte si branza- pentru ca ne plac foarte mult la care mai adaugam mezeluri, ori pateu sau oua fierte.
  • Micul dejun este pt mine cea mai importanta masa.De obicei mananc 1 felie de paine prajita cu putin unt, branza,1 ou fiert, 2 feliute de sunca si o cana mare de ceai.In alte dimineti mananc clatite cu branza de burduf si putin ketchup preparat in casa.
  • La micul dejun imi place de regula sa mananc ou fiert, paine prajita, crema de branza, sunca presata, uneori cereale cu lapte , iar apoi o cafea si o pajitura
  • la micul dejun pe tp de vara cel mai mult imi place salsata bulgareasca: 500g cartofi, 250g rosii,2 ardei grasi,1 castravete, 2 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingura otet, sare dupa gust. Preparare: se fierb cartofii si se taie feliute , restul legumelor se taie feliute asa crude si se amesteca totul apoi se adauga uleiul ,otet si sare si se amesteca iar. Imprejurul farfurii se pun frunze de salata verde, masline sau feli de ou rascopt.
  • BUNA ZIUA.Eu fac tot posibilul ca la micul dejun sa aduc aportul de calciu,magneziu,omega3,si alte substante nutritive necesare organismului in cursul zilei.Deci incep ziua cu un pahar de apa in care pun sucul de la 1/2 lamiie(beau apa alcalina cu PH-8,5 – 9,5),iar la 1/2 ora iau micul dejun format de regula din peste cu andiva+ulei de masline+suc lamiie;apoi un iaurt degresat+citeva migdale+citeva alune de padure+cereale neprelucrate.Alternativa la acest mic dejun este o masa de salata de fructe care sa contina si resveratrol(fructe de padure,struguri negri sau fructe rosii),care sunt un puternic antioxidant.Mi-am shimbat mentalitatea,incerc ca alimentele sa-mi fie medicament nu invers.Va doresc succes.E.Andronache
  • La Micul Dejun mananc ,o felie de paine de secara,30 g de branza mozarela cu o rosie si un ou fiert,sau in loc de ou o bucatica de piept de curcan.
  • Fara indoiala, clatite. Pentru ca imi amintesc de copilarie. Pentru ca imi ofera iluzia ca gustul lor opreste timpul si ca intreaga zi ar avea sansa sa pstreze acea bucurie vinovata. clatite, invelind taina dulcetii de afine. Asemenea unei scene din „Fragii salbatici” de Bergman. Sau a paginii de Proust.
  • La micul dejun prefer un ou fiert moale si o felie de paine cu branza topita si mortadella 🙂 si desigur un ceai verde
  • De obicei nu iau micul dejun, insa cafeaua este nelipsita. Rare ori micul meu dejun contine sandwish-uri sau baton de cereale, cu un pahar de suc natural de portocale.

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE