Concursuri Uncategorized

Castiga un Sport Blender de la Electrolux!

Afla cum poti castiga unul dintre cele doua Sport Blendere de la Electrolux. Iata cat este de simplu!
e-cuisineelectr_okolux.jpg

Ingredientul lunii martie de pe platforma The Secret Ingredient este ghimbirul. Acesta este unul dintre cele mai versatile condimente, fiind integrat intr-o multitudine de retete, de la sosuri, supe, feluri principale, deserturi si chiar si bauturi.

Tu cum folosesti ghimbirul in bucatarie? Te provocam să ne spui ce mancaruri cu ghimbir ai făcut la cuptor în ultima vreme. Trimite-ne in cadrul formularului de concurs, pana pe 29 martie o reteta (atentie, reteta trebuie sa contina ghimbir si sa presupuna utilizarea unui cuptor) si poti castiga unul dintre cele doua Sport Blendere de la Electrolux puse la bataie, pentru a-ți prepara smoothie-uri delicioase!

Concursul s-a incheiat! Castigatorii sunt:

  • Felicia Costache, Bucuresti
  • Daniela Toader, Leresti, jud. Arges

 

Pentru un plus de inspiratie culinara, te invitam sa incerci urmatoarea reteta propusa de Electrolux, in care a fost folosit produsele noastre de top: cuptorul cu abur CombiSteam și plita cu inducție InfiniteInduction:

Minitarte cu mousse de ciocolata si ghimbir

Reteta propusa de Anca Lungu (food blogger)

Ingrediente pentru 12 minitarte

Pentru aluat:

250 g de faina
250 g de zahar pudra
125 g de unt
2 oua
un praf de sare

Pentru mousse de ciocolata:

125 g de ciocolata neagra
25 g de unt
150 g de zahar
150 g de apa
3 galbenusuri
200 g de smantana pentru frisca
ghimbir proaspat
coacaze rosii

Mod de preparare:

  1. Amesteca faina cu zaharul pudra, sarea, ouale si untul. Framanta bine aluatul, apoi portioneaza-l si intinde-l cu un sucitor.
  2. Aseaza-l cu grija in tavitele tapetate cu unt si faina.
  3. Incinge cuptorul la 200 ˚C, toarna boabe de orez sau de fasole deasupra aluatului dupa ce ai folosit hartia de copt ca o folie de protectie.
  4. Lasa-le la cuptor pentru 15 minute.
  5. Intre timp, topeste ciocolata si untul la bain marie si pune la fiert apa si zaharul.
  6. Mixeaza galbenusurile si adauga treptat apa fiarta in care s-a topit zaharul.
  7. Bate bine de tot smantana pana obtii frisca, apoi amesteca galbenusurile batute spuma cu ciocolata si untul topit, iar la final incorporeaza frisca.  
  8. Curata si da prin razatoare 3 cm de radacina proaspata de ghimbir. Adaug-o in mousse pentru a-l aroma.
  9. Scoate tavitele cu aluat de la cuptor, asteapta putin sa se raceasca si rastoarna-le pe blatul de lucru.
  10. Umple minitartele cu mousse de ciocolata si ghimbir si orneaza-le cu coacaze rosii.

Savureaza minitartele dupa ce au stat cel putin o ora la rece. Pofta buna!

Pentru a descoperi idei, retete si ingrediente care iti vor deschide un nou orizont al gustului, urmareste lunar Ingredientul Secret de la Electrolux.

Regulament

Perioada de desfasurare: 23 martie – 29 martie 2015
Concursul se incheie la: 29 martie, ora 23:59
Extragerea castigatorilor are loc pe data de 30 martie 2015

CITESTE AICI REGULAMENTUL COMPLET

Facebook Comments


Elisabeta Cosmescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE