Castraveți murați de vară

1. Pune 1,5 l de apă la fiert cu 1, 5 linguri cu vârf cu sare grunjoasă. 

2. Între timp, spală castraveții și verifică-i să fie fermi la atingere și fără nici o pată. 3. Curăță usturoiul și taie în jumătate ardeii iuți. 

3. Așază castraveții în borcan, unul lângă altul, presărând printre ei boabele de piper, cățeii de usturoi, 2 ardei iuți și deasupra mărarul.

4. Așază borcanul pe lama unui cuțit și toarnă deasupra saramura fierbinte. Leagă un celofan deasupra și dă afară, nu în soare direct, pentru 2-3 zile. 

5. Când au fermentat destul, și au căpătat gustul dorit, pune borcanul cu castraveti murati la rece și mai lasă 1-2 zile. 

 Mancare de castraveti murati

Pepene verde murat

Poza principala

castraveti_mica.jpg

14-15 castraveți cornișon

1-2 ardei iuți roșii

5-6 căței de usturoi

10 boabe de piper

1-2 tije de mărar uscat

sare grunjoasă

apă

1 borcan de 2 l

 Castraveti in otet crocanti

Crocanți și acrișori, castraveții murați de vară sunt perfecți lângă aproape orice preparat.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE