Uncategorized

Cat platesc bucurestenii pe mancare

Text
Alexandra Badita
Sursa
b365.realitatea.net
Foto
Shutterstock
Capitala inregistreaza cele mai scumpe preturi la legume si lactate, in schimb se economisesc bani pe carnea comercializata in pietele din Bucuresti.
macelarie.jpg

Ministerul Agriculturii a publicat cateva date conform carora pretul pentru lactate este cel mai ridicat in Bucuresti, informeaza b365.realitatea.net. De pilda, pretul unui litru de lapte ajunge la 4,5 lei, iar kilogramul de telemea se vinde intre 14 si 20 de lei. Judetele Salaj, Constanta sau Galati au preturi apropiate de cele din capitala, insa locuitorii din Teleorman si Vrancea pot cumpara cea mai ieftina telemea, cu doar 11-12 lei pe kilogram.

Legumele raman si ele scumpe pe pietele din Bucuresti. Locuitorii Capitalei trebuie sa scoata din buzunar intre 1,5 si 3 lei pentru un kilogram de rosii, 1,5-2,5 lei pentru un kilogram de castraveti si aproape 1,5 lei pentru 1 kg de varza. La categoria legumelor, judetele cu cele mai mici preturi sunt Buzau, Constanta si Valcea, unde kilogramul de rosii nu depaseste 1,5 lei, in timp ce Gorj, Dambovita sau Vrancea vand cei mai ieftini castraveti.

Chiar daca ajung sa cheltuiasca mai mult pe lactate si legume, bucurestenii isi echilibreaza bugetul atunci cand merg sa cumpere carne. Ei achizitioneaza kilogramul de carne de porc cu preturi intre 9,4 si 10,5 lei, iar cel de carne de pui cu 7,5-9,8 lei. Carnea de vita costa 10-11 lei pe kilogram in Bucuresti, aproape la jumatate fata de judetele Braila si Hunedoara. In Iasi, carnea de porc este 18 lei/kilogram.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE