Cate E-uri au iaurturile cu fructe?

Text
Alexandra Badita
Sursa
Evz.ro
Foto
Shutterstock
Un studiu al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a aratat ca trei sferturi din iaurturile cu fructe de pe piata sunt pline de E-uri.
iaurt.jpg

Iaurturile cu fructe par a fi o bomba cu ceas o data ce intra in organism daca privim rezultatele studiului ANPC, citat de Evz.ro. Totusi, oamenii consuma diverse sortimente fara sa mai citeasca lista de ingrediente.

Cele mai multe E-uri se afla in continutul iaurturilor Muller Froop cu kiwi, Muller Mix cu frisca, mure si zmeura, Zuzu cu piersici si caise si Napolact cu dulceata de nuci verzi. Cu un agent emulsificator in minus, adica patru, au iaurturile Muller Froop cu zmeura, cirese, piersici si maracuia, precum si Zuzu cu visine si capsune.

Lista iaurturilor cu cate trei E-uri in ingrediente cuprinde Muller Froop cu capsune, Activia de baut cu capsune si kiwi, Nutriday Delicios cu caise, Milli de baut cu visine, Yoplait Mango Pofticios, Yoplait Fruit Extreme, Danonino branzica de vaci cu piure de caise si capsune, Danonino iaurt cu piure de capsune, Napolact cu dulceata de cirese amare si Covalact cu visine si capsune.

Cele mai multe sortimente se regasesc totusi pe lista cu cate doua E-uri. Astfel, iaurturile Yoplait Voyage Brazilia, Yoplait Voyage Africa, Yoplait Voyage Thailanda si sortimentele Capsuna Delicioasa, Mar Verde Gustacios sau Visina Racoricioasa. Tot in aceasta categorie intra si iaurtul Danonino Branzica de vaci cu piure de fructe, Disney cu capsune, Milli cu capsune, Andechser cu afine, Nutriday Delicios cu capsune, Activia de baut cu mango si papaya, piersici si cereale si Casa Buna cu caise.

Un singur E se gaseste in sortimentele Muller Pezzi di Frutta cu mere si kiwi, fructe de padure si capsune, Casa Buna cu capsune, zmeura si visine, Activia de baut cu cereale si fructe de padure, rodie si zmeura, Danonino cu piure de banana si zmeura, Milli cu cereale, fructe si alune, Nutriday Delicios cu fructe de padure si cu visine sau Cremosso cu piersici si capsune.

Sortimentele “curate” din punct de vedere al E-urilor includ Muller Pezzi di Frutta cu cirese si cu capsune, Zuzu de baut cu zmeura, Jogobella cu visine si capsune, Cremosso cu visine, zmeura si mure si Muller Crema di Frutta cu banane si piersici.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE