Uncategorized

Cate feluri de mancare sunt recomandate la o masa si cum le asociem?

Text
eCuisine
Sursa
Revolutie in bucatarie
Foto
Shutterstock
Specialistii ne recomanda sa avem grija la combinatiile alimentare si ne avertizeaza asupra posibilelor riscuri la care ne expunem daca amestecam orice oricand.
foods.jpg

Cum e mai bine? Sa mancam un singur fel de mancare la masa sau sa combinam mai multe preparate? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca masa ar trebui sa fie frugala. „Ideal ar fi sa consumam un singur fel de mancare concentrat la o masa. Orice nu este fruct sau leguma este concentrat”, spune acesta, in cartea sa, „Revolutie in bucatarie”.

De exemplu, la micul dejun am putea manca ou cu paine, la pranz carne slaba alba, de pilda piept de curcan, in asociere cu legume, iar la cina, peste in asociere cu legume la gratar.

Branzeturile vor fi consumate in ziua urmatoare, de preferinta dimineata, in asociere cu paste sau cu leguminoase (legume al caror fruct este o pastaie). 

In concluzie, doua sau trei feluri de mancare, cat mai simplu preparate si corect asociate, sunt suficiente la o masa.

Tabelul care urmeaza evidentiaza tocmai acest mod ideal de a combina principalele tipuri de alimente:

  PESTE OUA CARNE BRANZETURI OREZ/PASTE FAINOASE LEGUME LEGUMINOASE NUCI, SEMINTE
OUA NU DA NU NEUTRU NEUTRU DA NU NEUTRU
CARNE NU NU DA NU NU DA NU NEUTRU
PESTE DA NU NU NU DA DA NU NEUTRU
BRANZETURI NU NEUTRU NU DA DA DA NU DA
OREZ/PASTE FAINOASE NEUTRU NEUTRU NU DA DA DA DA DA
ULEI DA DA DA DA DA DA DA DA
LEGUME DA DA DA DA DA DA DA DA
LEGUMINOASE NU NU NU NU DA DA DA NEUTRU
NUCI, SEMINTE NEUTRU NEUTRU NEUTRU NEUTRU DA DA NEUTRU NEUTRU
FRUCTE NU NU NU DA NU NU NU NU
Facebook Comments


cmanager

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE