„Caviar“ cu vinete

1. Incinge cuptorul si asaza un vas mic cu apa în interiorul lui. Spala vinetele, sterge-le cu o carpa uscata si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Da-le la cuptor pentru o ora. 

2. Scoate vinetele si lasa-le sa se raceasca. Taie-le apoi în jumatati si scobeste interiorul cu o lingura. Pune miezul (cu tot cu seminte) într- un castron de sticla sau portelan. 

3. Piseaza marunt usturoiul si semintele de chimen si adauga-le peste vinetele coapte. Condimenteaza cu boia, potriveste gustul de sare si piper, adauga sucul de lamaie, uleiul de masline si amesteca, pana se transforma într-o compozitie cremoasa. 

4. Serveste caviarul de vinete pe felii de paine neagra, decoreaza cu bobite de rodie, frunzulite de coriandru si ceapa rosie feliata cat mai subtire.

Poza principala

26.1.jpg

1 kg vinete

1 rodie

2 caței de usturoi

1 ceapa rosie

2 linguri cu suc de lamaie

1 lingurița cu boia iute

1 lingurița cu chimen

3 linguri cu ulei de masline

coriandru, sare, piper

Te-ai saturat de traditionala salata de vinete? Incearca acum aceasta combinatie inedita.
Numar de portii
4
Facebook Comments

samira.stefan

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE