Ce aleg nutriționiștii pentru micul dejun

Recomandările următoare constituie preferinţele unor experţi în alimentaţie pentru micul dejun, alese pe principiul „rapid şi nutritiv”.
mic_dejun.jpg

Micul dejun, dacă alegi alimentele potrivite, reprezintă startul unei zile perfecte din punct de vedere nutritiv și energetic. 

Nutriţionistul Dawn Jackson Blatner recunoaşte că are patru tipuri preferate de mic dejun:

– terci de ovăz cu nuci/ seminţe şi fructe proaspete tăiate bucăţi, în special potrivit pentru „dimineţile înfometate”

– băutură „smoothie” verde, pentru dimineţile după serile cu cine bogate sau pentru cele foarte calde

– tofu cu sos pesto, omletă cu spanac şi pâine din făină integrală, recomandat pentru dimineţile cu mai mult timp liber

– unt de migdale pe pâine prăjită din făină integrală, alături de fructe proaspete, potrivit pentru o dimineaţă pe fugă.

 

Citeşte şi Dieta daneză sau dieta de 13 zile în care pierzi 10 kilograme. 

 

Medicul nutriționist Elizabeth M. Ward recomandă la micul dejun ompleta în pită. „Tai în jumătate o pită din făină integrală de 15 centimetri şi umplu fiecare bucată cu jumătate din omletă. Acopăr ouăle cu aproximativ 30 de grame de brânză rasă şi sos.” Nutriţionistul, care menţionează că odată a adăugat o mandarină, spune că micul ei dejun trebuie să conţină câte o doză din fiecare grupă de alimente: cereale integrale, lactate şi fructe şi în jur de 20 de grame de proteine.

 

Pe RTV.NET găseşti mai multe idei pentru micul dejun de la experţii în nutriţie.

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE