Ce alegi dintre două rele?

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Când poftele te împing să cazi în păcat cu junk-food, măcar alege-l pe cel mai puţin îngrăşător!
popcorn.jpg

Bogate în calorii, micile gustări cu care suntem ispitite de cei din jur ne fac să ne simţim vinovate. Dar micile scăpări nu pot fi un dezastru dacă nu le transformăm în obiceiuri. Alege varianta mai puţin nocivă!

 

 

La serviciu: Chipsuri sau ciocolată

De cele mai multe ori, mâncăm pe fond nervos, iar multe femei preferă ciocolata. Specialiştii spun că motivul este o scădere a nivelului de magneziu.

Alege ciocolata. Deşi nu pare, ciocolata este mai puţin calorică decât chipsurile, 30 g de ciocolată (şase pătrăţele) au 156 kcal, faţă de 260 kcal pentru 45 g de chipsuri (un pachet mic). Alegând ciocolata, vei avea şi un aport de calciu şi magneziu care te va ajuta să alungi stresul.

 

Siluetă cu ciocolată

 

La restaurant: Îngheţată sau tort?

Când un desert nu e de refuzat, poate fi limitat caloric.

Alege îngheţata! Cu lapte, două cupe de îngheţată, aduc 90 mg de calciu şi vreo 230 kcal, iar fără lapte, te poţi bucura de un gust bun, răcoros şi totul la jumătate din caloriile celei cu lapte. Porţia de tort trece peste 500 kcal! 

 

La cinema: Popcorn sau nachos?

E greu să rezişti fără să ronţăi ceva când toţi în jurul tău crănţăne.

Alege popcorn! Doar cu sare, popcornul este o gustare sănătoasă pentru că are multe fibre şi puţine grăsimi. Fereşte-te de cele cu caramel sau ciocolată, ale căror calorii pot creşte de la 400 cel simplu la  1200! Nachos cu sos? În jur de 700-900 kcal!

 

La plimbare: Hotdog sau shaorma?

Dacă se face ora prânzului şi întâmplător treci pe lângă o şaormerie sau o rulotă cu hotdog, cu greu rezişti tentaţiei.

Alege hotdog! El aduce mai puţine calorii, cam 337 kcal, şi mai puţine lipide, mai ales dacă renunţi la maioneză şi te rezumi la muştar. Şaorma vine cu o combinaţie nerecomandată de cartofi prăjiţi cu carne şi foarte multe grăsimi saturate din sosuri şi unde mai pui că e şi de 2-3 ori mai mare cantitativ ca hotdogul.

 

Dieta Rina. Reţete pe care le poţi încerca pentru a slăbi.

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE