Uncategorized

Ce alimente sa nu combini in postul Craciunului

Sursa
RTV.NET
Nutritionistul Lygia Alexandrescu recomanda, in perioada Postului Craciunului, consumul de fructe si legume locale, care sa nu fie insa preparate in ulei, cu exces de sare sau cu condimente pentru mai mult gust, si atrage atentia ca nu trebuie combinate cerealele cu laptele de soia.
fotolia_43665129_subscription_l.jpg

Lygia Alexandrescu a precizat ca ar trebui consumate in continuare cinci mese pe zi, dintre care trei principale si doua gustari cu legume si fructe proaspete. Ea a mai aratat ca se poate opta pentru legume locale, de toamna, adica ultimele rosii si ultimii ardei grasi, varza etc, insa acestea nu trebuie gatite in mult ulei, pentru mai mult gust, ci la cuptor, la aburi sau pe gratar, iar uleiul trebuie adaugat la sfarsit pentru a nu fi tratat termic.

La micul dejun, sunt recomandate cerealele integrale in combinatie cu fructe, nicidecum cu lapte sau iaurt de soia, pentru ca astfel s-ar combina carbohidrati cu proteine, ceea ce duce la ingrasare. Totodata, trebuie avut grija ca cerealele alese sa nu contina zahar adaugat si sa se consume cat mai multa apa in timpul zilei, pentru ca altfel acestea vor duce la constipare in loc sa aiba efectul invers.

Atentie si la produsele de post din magazine, deoarece unele dintre ele pot face mai mult rau decat bine. Multe dintre ele contin multa sare si E-uri sau organisme modificate genetic. In plus, daca nu citesti eticheta, vei avea surpriza sa mananci de fapt de dulce.

Vezi pe RTV.net retete vegetale, bune pentru mentinerea siluetei in post.

Facebook Comments


Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE