Ce beneficii aduc urzicile pentru sănătatea noastră

Sursa
RTV NET
Foto
© denio109 – Fotolia.com
Urzicile sunt printre primele legume care apar primăvara, iar beneficiile acestei plante pentru sănătate sunt de neegalat.
fotolia_61655163_subscription_xxl.jpgc_denio109_-_fotolia.com_.jpg

Află care este cea mai sănătoasă parte din legume şi ce NU trebuie să arunci 

 

Urzica este foarte importantă prin conţinutul său bogat în vitamine, substanţe proteice, azotoase, glucide, acizi, săruri minerale, clorofilă, având toţi aminoacizii esenţiali. Datorită acestui conţinut ea se întrebuinţează pe scară largă în medicină, în industria farmaceutică şi ca aliment.

 

Citeşte şi Consumul de nuci prelungeşte speranţa de viaţă 

 

Frunzele tinere contin in 100 g: 40 mg vitamina C; 0,250 mg vitamina B1; 1,400 mg vitamina B2; 2,33 mg vitamina E; 3,45 mg vitamina PP; vitaminele A, K si multe minerale, cum ar fi: 250 mg potasiu; 144 mg calciu; siliciu; 6 mg fier, etc. Urzica are in continutul sau: 7,9 % proteine; 0,7 % lipide; 7,1 % glucide.

 

Planta care ar vindeca în doar 40 de zile CANCERUL 

 

Urzica prezinta un mare interes in alimentatie, deoarece este printre putinele plante care contin toti aminoacizii esentiali: leucina – izoleucina 0,3%; fenilalnina 0,13%; tirozina 0,06%; lizina 0,15%; cistina 0,008%; alanina 0,15%; histidina 0,15%; etc.

 

Descoperă o reţetă de tratament cu urzici care te ajută să fii mai deştept. 

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE