Ce diete tin vedetele?

Sursa
Femeia.sanatate
Foto
shutterstock
Sunt frumoase, celebre, suple. Şi fiecare dintre ele are un secret – acum dezvăluit tuturor – pentru silueta ei fără cusur.
dieta.jpg

Se ştie că televizorul îngrașă cu zece kile, ecranul de cinema e necruţător cu celulita, iar când eşti pe podium sau pe scenă sute de ochi critici sunt aţintiţi asupra ta. Actriţele, cântăreţele, fotomodele fac din acest motiv eforturi uriaşe pentru a se menţine slabe ca un țâr. Iar medicii nu sunt întotdeauna de acord cu dietele abordate de superstaruri, şi nu se sfiesc s-o declare public.

 

Madonna – dieta macrobiotică

Diva e mândră de trupul său sculptat în muşchi, pentru care a luptat din greu de-a lungul vremii, petrecând ore întregi în sala de fitness. Ca dietă de întreţinere a adoptat-o pe cea macrobiotică, un regim predominant vegetarian, bazat pe principiile yin şi yang. Pe scurt, mănâncă mai mult cereale integrale, fructe şi legume.

Riscuri: Aceasta dietă nu prezintă riscuri majore, cu condiţia să nu renunţi la grăsimile bune, bogate în omega 3 şi omega 6 (le găseşti în peştele gras, uleiuri vegetale, nuci şi seminţe oleaginoase) şi să mănânci alimente variate, care să-ţi asigure toţi nutrienţii necesari organismului.

Ce spune doctorul: Dieta macrobiotică este creată pe principii zen, pe o atitudine filozofică faţă de alimente şi ajută, într-adevăr, la menţinerea unei siluete suple.

 

Cereale cu fructe, nuci si bautura de soia

 

Rihanna – dieta Atkins

Cântăreaţa e de felul ei voluptoasă şi marea provocare pentru ea e să-şi menţină pielea tonifiată şi formele în dimensiuni standard. Pentru asta, face mult sport şi a apelat la controversata dietă Atkins: zero carbohidraţi, grăsimi fără restricţii.

Riscuri: Acest regim te face să consumi alimente extrem de bogate în colesterol, iar aportul de vitamine este extrem de scăzut.

Ce spune doctorul: regimul Atkins este complet dezechilibrat şi periculos, chiar dacă elimină mult blamaţii carbohidraţi. Carbohidraţi au şi fructele, pe care acest regim le interzice, în schimb grăsimi poţi să mănânci câte vrei. Nu mai vorbim de pericolul îngroşării vaselor sangvine din pricina colesterolului crescut. Dacă vreţi un corp ca al Rihannei, ajungeţi la el pe alte căi, nu pe asta!

 

Rulada de porc cu ghimbir

 

Kristen Dunst – dieta alcalină

Actriţa a declarat că nu prea-i place să facă sport, deci o dietă eficientă e singura ei şansă pentru a se menţine în formă. A ales dieta alcalină, foarte la modă la Hollywood, care constă în echilibrarea alimentaţiei prin introducerea de produse cu potenţial alcalin (fructe, verdeţuri, ceai verde) care să le contracareze pe cele foarte acide (alimente procesate, carne roşie, ciocolată etc).

Riscuri: Echilibrul fiind cuvântul de ordine al acestei diete, ea nu prezintă nici un risc.

Ce spune doctorul: În acest regim nu se renunţa la nicio categorie de alimente, ci doar eşti obligat să adopţi o atitudine sănătoasă şi echilibrată în fața mâncării: gustă din toate în mod egal şi nu abuza de nici un aliment. Pare dieta ideală!

 

Salata dulce de fructe si legume

 

Megan Fox – dieta cu oţet

Ca să-şi menţină suple şi armonioase formele pe care le etalează în prezentările de lenjerie intimă, fotomodelul Megan Fox (foto) recurge la un truc – în fiecare dimineaţă bea pe stomacul gol un cocteil de apă cu oţet de mere.  Acest obicei o ajută, susţine ea, să mănânce cam tot ce-şi doreşte fără să se îngraşe, ţinând cont că nici cu mersul la sală nu prea se omoară… S-o credem?

Riscuri: Oţetul de mere e ste un produs cu aciditate crescută, care poate afecta mucoasa stomacală. Rezultatul? Dureri mari de stomac, mai ales dacă acest organ nu e perfect sănătos.

Ce spune doctorul: Nu există studii care să ateste că oţetul de mere are proprietăţi care să ducă la pierderea în greutate. Mai mult, dacă suferi de gastrită, nu bea oțet de mere pe stomacul gol, îţi va face mai mult rău decât bine.

 

5 trucuri ca să te saturi mai repede

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE