Ce facem cu branza tofu?

Text
Alexandra Badita
Sursa
SavvyVegetarian.com
Foto
Shutterstock
O alternativa pentru perioada de post sau pentru cei care au intoleranta la lactate, branza tofu este un preparat pe baza de soia, cu putine calorii.
tofu.jpg

Cum pastram tofu?

In primul rand, este recomandat ca branza tofu sa fie cumparata proaspata si consumata cat mai repede. Este de preferat sa nu fie tinuta mai mult de doua zile in frigider.

Pentru o depozitare care sa-i pastreze calitatile nutritive, dar si gustul si culoarea, se recomanda ca branza tofu sa fie tinuta in apa, intr-un vas curat si bine inchis, la frigider. Atunci cand urmeaza a fi consumata sau folosita pentru a gati, branza tofu trebuie scoasa din frigider si scursa bine, eventual prin presarea bucatilor cu un recipient dur, astfel incat sa iasa tot lichidul din interior.

Tofu poate fi pastrat si la congelator, cu riscul de a avea insa o textura mai dura si o culoare putin schimbata.

Daca bucata de branza tofu este prea moale si faramicioasa, poate fi transformata intr-un aliment mai ferm daca este eliminat lichidul prin metoda descrisa anterior.
 
Se recomanda ca branza tofu neprelucrata sa fie tinuta la aburi timp de aproximativ 5 minute pentru a indeparta bacteriile, mai ales daca urmeaza sa fie consumata de copii sau daca va fi adaugata la salate ori sandvisuri.

Nu in ultimul rand, tofu trebuie consumat moderat, intrucat are un continut concentrat de proteine. Este un produs sanatos, adeseori recomandat in diete datorita numarului redus de calorii, dar in acelasi timp cu un bogat continut nutritiv.

Cum gatim cu tofu?

Tofu marinat in sos de soia poate parea redundant, dar este o metoda foarte des intalnita de a prepara acest produs. Incearca sa il lasi 5 minute la marinat, apoi sa prajesti feliile de tofu pe ambele parti, pana cand devin crocante.

Adauga condimente dupa gust. Poti incerca de la ghimbir, usturoi si piper, pana la condimente orientale extrem de picante. Serveste astfel branza cu orez sau cu taitei.

Prepara tofu cu legume sau in salata dupa ce ai taiat felii pe care le-ai marinat si le-ai fiert apoi.

O alta varianta este aceea de a praji cateva felii de branza tofu dupa ce au fost in prealabil date prin drojdie.

Tofu poate fi adaugat si la paste, alaturi de un sos gustos de tomate si o ploaie de parmezan.

Incearca un sandvis din tofu, preparata la cuptor sau in tigaie, cu legume si sos salsa, ori alaturi de salata verde, rosii si maioneza.

Retete cu branza tofu:

Taitei cu legume, tofu si sos de alune

Unagi Steak

Meniu BIO – quinoa, sos de legume si tofu sarat

Reteta BIO – tofu, germeni si agar agar

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE