Ce fel de carne e buna pentru silueta

Sursa
FEMEIA DE AZI
Foto
Shutterstock
E buna carnea pentru organism? In ce cantitate? Alba sau rosie? Afla care sunt tipurile de carne care nu ingrasa.
carne.jpg

20% din consumul nutritional zilnic trebuie sa-l constituie proteinele. O persoana care nu are probleme de sanatate nu ar trebui sa excluda carnea din alimentatie, deoarece organismul are nevoie de proteinele pe care ea le contine. Carnea in sine nu ingrasa, decat daca o asociezi cu alimente nepotrivite, cu paste sau cartofi. Consumata alaturi de fibre (legume), nu exista niciun risc sa adaugi vreun gram la greutatea ta. Carnea de pui, de exemplu, este chiar indicata in curele de slabit, pentru ca e usor digerabila.

CARNEA DE PUI – 117 kcal/ 100g. E o carne usor digerabila, de aceea este recomandata in dietele de slabit. Este bogata in proteine usoare, fier, zinc, magneziu si vitamine. Se pot consuma 150-200 g la o masa.

CARNEA DE VITA – 134 kcal/ 100 g. Este o sursa importanta de proteine, dar si de calciu, fier, sodiu, zinc si acid folic. Ai grija insa la carnea de vitel, deoarece contine mult colesterol.

CARNEA DE PORC – 143 kcal/ 100 g. Contine multe proteine, este bogata in fier, dar si in colesterol. Alege doar muschiul fara pic de grasime si consuma cel mult 150 g pe zi.

CARNEA DE GASCA – 260 kcal/ 100 g. E bogata in fier si zinc, dar si in grasimi saturate, de aceea nu se recomanda pentru slabit.

CARNEA DE MIEL – 160 kcal/ 100 g. Are sodiu putin, dar are mult zinc, fier si grasimi saturate. Nu se recomanda in dietele de slabit, totusi, oricine o poate consuma de Paste, daca este gatita fara grasime si asociata cu legume fierte.

CARNEA DE CURCAN – 110 kcal/ 100 g. Este o sursa buna de proteine, vitamina B3, vitamina K, fier, calciu si potasiu. Problema este ca are si mult colesterol, de aceea nu e bine sa mananci mai mult de 200 g pe zi.

CARNEA DE PESTE Este bogata in proteine, are un continut scazut de grasimi si reprezinta o sursa excelenta de acizi grasi de tip Omega 3. Cele mai sanatoase moduri in care se poate gati carnea de peste sunt: la cuptor, la gratar sau la abur.

crap – 100 kcal/100 g pastrav – 116 kcal/100 g 
cod – 107 kcal/100 g salau – 86 kcal/100 g 
morun – 89 kcal/100 g somon – 213 kcal/100 g 
macrou – 205 kcal/100 g ton – 105 kcal/100 g 

In functie de cat vrei sa slabesti, alege tipul de carne si cantitatea care nu contine prea multe calorii. Pentru a avea o digestie usoara, nu uita sa asociezi carnea cu legume, nicidecum cu paste sau cartofi. Si stai departe de carnea de gasca si de miel, pentru ca sunt cele mai grase.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE