Ce mananci la cina

Sursa
FEMEIA DE AZI
Foto
Shutterstock
E greu sa te abtii sa mananci putin dulce, mai ales seara. Iata insa 6 retete pentru o cina echilibrata nutritional, care iti vor sterge pofta de desert.
ciuperci.jpg

 

Reteta pentru oase – Ciuperci cu branza proaspata

Curata si stropeste palariile cu zeama de lamaie. Toaca o ceapa rosie si amestec-o cu branza frecata cu piper, sare si ierburi de Provence, apoi umple ciupercile cu aceasta crema.

De ce e buna: vitamina D din ciuperci stimuleaza calciul din branza si se fixeaza pe oase.

Portia: 3 ciuperci de marime medie (18 Kcal)

Reteta pentru bronz – Supa de morcovi cu chimen

Paseaza 4 morcovi fierti, o ceapa fiarta, pune putin ulei de masline si un praf de chimen. Adauga zeama in care au fiert morcovii, pana cand supa capata consistenta unei creme moi.

De ce e buna: betacarotenul este un agent antisolar care va stimula producerea de melanina, pigment bronzant si protector.

Portia: un bol de 250 ml (35 Kcal)

Reteta antiimbatranire – Mini-frigarui cu branza

Taie bucatele de branza si lasa-le putin in ulei de masline. Apoi insira pe un bat o rosie mica, o bucata de branza, o maslina si tot asa.

De ce e buna: magneziul si vitamina E din masline si uleiul de masline, alaturi de lycopenul din rosii vor „bombarda” celulele de antioxidanti, avand ca rezultat dinamizarea acestora.

Portia: 2 frigarui (50 Kcal)

Reteta pentru inima – Ton cu masline

Prepara o marinata dintr-o cana cu sos de soia, putin ulei de masline si, facultativ, seminte de susan. Pune tonul oparit si taiat bucati in aceasta marinata si lasa-l la fragezit cam 2 ore.

De ce e buna: acizii grasi din ton (omega 3) fluidizeaza sangele, aducand un mare beneficiu arterelor.

Portia: 100 g de ton (70 Kcal)

Reteta plina de vitamine- Sandvis cu branza si fructe

Freaca branza de vaci cu putina zeama de lamaie si apoi intinde-o in strat generos pe paine. Garniseste feliile cu bucati de mandarina si kiwi.

De ce e buna: vitamina C din fructe va da pielii catifelarea unei piersici.

Portia: 2 sandvisuri (48 Kcal)

Reteta fara colesterol – Mini-tarte de masline si cascaval

Curata maslinele de samburi (150 g) si piseaza-le cu 2 catei de usturoi. Adauga putin ulei de masline si unge cu aceasta pasta bucatile de paine. Pune o felie de cascaval peste si in varf infinge o maslina.

De ce e buna: acidul oleic din masline ajuta la dizolvarea colesterolului din sange.

Portia: 3 tarte (100 Kcal)

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE