Uncategorized

Ce mănânci în zilele delicate?

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Iată cum poţi atenua, cu ajutorul alimentelor, simptomele chinuitoare din timpul ciclului menstrual!
mancare_zile_delicate.jpg

În acele zile dificile din lună, corpul tău trece prin transformări hormonale care te fac mai sensibilă: senzaţie de greaţă, dureri, pierderi de sânge, irascibilitate. Ai mai multă grijă de tine şi… începe cu alimentele pe care le consumi. Poţi acoperi astfel pierderile suferite de organism.

 

Lipsuri

Carenţa diverselor vitamine şi minerale accentuează simptomele neplăcute din timpului menstruaţiei. Iată ce nu trebuie să lipsească din meniul tău:

 

● Calciu – lipsa calciului este responsabilă de stările de slăbiciune, nervozitate şi depresie.

Consumă: lapte, brânzeturi, ouă, smochine, broccoli

Pentru asimilarea optimă a calciului, este necesară vitamina D, conţinută în special de uleiul de peşte.

 

● Potasiu – carenţa de potasiu este strâns legată de balonare.

Consumă: banane, caise uscate, cartofi, spanac

 

Tagliatelle cu nuci și fructe uscate

 

● Acizi graşi esenţiali – vor ameliora agresivitatea sângerărilor.

Consumă: peşte, fructe de mare, nuci, migdale crude

 

● Fier – în perioadele dificile, pierzi 15 mg de fier în fiecare zi.

Consumă: cereale integrale, ficat, linte

 

● Vitamina E – ameliorează crampele.

Consumă: germeni de grâu, măsline

 

Cereale cu fructe, nuci si bautura de soia

 

 ● Multe lichide

Bea cel puţin 8 pahare de apă în fiecare zi.

 

Cu câteva zile înainte de instalarea mentruaţiei, nu consuma mâncăruri sărate și evită alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea roşie.

Nu bea alcool şi cafea!

Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE