Ce nu stiai despre email

Text
VES Sighisoara
Sursa
VES Sighisoara
Foto
VES Sighisoara
Inventat in 1830 de catre un artizan din Boemia, emailul a trecut proba timpului dovedindu-se pana in zilele noastre unul dintre cele mai sanatoase materiale din care se pot confectiona vase de gatit. Timp de aproape doua secole a fost utilizat in medicina si farmacie pentru proprietatile sale antibacteriene si posibilitatea de sterilizare.
baby-kit-verde.jpg

Igiena alimentara

Emailul corect intretinut este complet inert, neinteractionand cu nici un tip de aliment ce se prepara in vas, oricat de acid ar fi acesta. Nu retine sub nici o forma particule sau mirosuri alimentare putand fi curatat foarte usor. Emailul nu permite bacteriilor sa prolifereze neputand fi atacat de fungi sau mucegai. Aceste proprietati au rezultat in urma cercetarilor bacteriologice efectuate sub conducerea Institutului de Medicina Moderna.

Siguranta alimentara

Indiferent de temperatura la care se prepara alimentele in vasele emailate, emailul de calitate nu degaja particule chimice in alimente, daca are suprafata intacta. In afara de ceramica si sticla, nici un alt material nu prezinta o siguranta atat de mare pentru alimentatie.
“Vasele emailate sunt sigure pentru gatit” afirma Edward A. Steele, Director Calitate in FDA – Centrul pentru Siguranta Alimentara si Nutritie Aplicata SUA, dupa cercetarile efectuate in 1987.

Cea mai buna alegere

Emailul de calitate este materialul ideal in care poti sa prepari, in deplina siguranta, hrana la orice temperatura. Este cel mai bun material pentru pastrarea vitaminelor din legume si fructe pe timpul prepararii alimentelor la temperaturi inalte, vitaminele fiind sensibile la contactul direct cu metalele.

Emailul este usor de utilizat si intretinut avand o rezistenta foarte buna la temperaturi ridicate la abraziune. Este un material natural, nepoluant, reciclabil integral.

Instructiuni de siguranta

– Aveti grija la utilizarea si manipularea vaselor fierbinti. Folositi manusi de protectie termica!
– Rezistenta vaselor emailate la soc mecanic este scazuta si prin lovire cu obiecte dure pot sari aschii de email. Odata desprins emailul de pe anumite portiuni de metal in interiorul vasului, acesta nu mai prezinta aceeasi siguranta in alimentatie. In consecinta, este recomandata inlocuirea vasului cu unul intact.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE