Ce poți face din bobițele de cătină

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
În afară de cura cu boabe de cătină, există si alte moduri de preparare a cătinei care potenţează calităţile micilor bobiţe portocalii.
suc_de_catina.jpg

Alimentaţia astronauţilor include produse pe bază de cătină. Este deja demonstrată proprietatea cătinei de proteja împotriva radiaţiilor solare, cosmice sau de altă natură. Iată ce poți face din acest aliment miraculos:

 

 

Suc de cătină

Zdrobeşti fructele proaspete (neapărat cu un instrument din lemn sau plastic, pentru că metalul alterează proprietăţile cătinei) până ce se formează o pastă foarte fluidă, care se consumă imediat, ca să nu se oxideze. Măreşte rezistenţa organismului la febră, grăbeşte vindecarea, are efect de antibiotic.

 

Ulei de cătină

 

Macerat în miere

Pune boabele de cătină curăţate şi zdrobite într-un vas de sticlă sau porţelan. Toarnă miere naturală (cu certificat de producător, de la farmacie), astfel încât să acopere boabele. Lasă la loc uscat şi răcoros (de preferat, la frigider), amestecând zilnic, timp de o săptămână. Se iau 1-2 linguriţe pe zi în caz de anemie la copii şi imunitate scăzută.

 

Vin tonic

Peste 200 g de fructe uscate, torni 5 l de apă fiartă şi răcită, 1,5 kg de zahăr şi un cub de drojdie de bere. Laşi la fermentat 15-20 de zile, cu tub de fermentaţie, agitând vasul din când în când. Laşi să se decanteze, apoi tragi în sticle. Este o băutură uşor alcoolizată, cu aromă de ananas.

 

Boli vindecate de cătină

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE