Uncategorized

Ce rămâne din ce mănânci?

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Eşti ceea ce mănânci sau, mai bine zis, eşti ceea ce absorbi din ce mănânci. Un sistem digestiv sănătos facilitează eliminarea eficientă a toxinelor din organism şi are un efect pozitiv asupra energiei tale, dispoziţiei, pielii şi a capacităţii de a preveni bolile.
shutterstock_108359888.jpg

1. Consumă fructe şi legume de sezon netratate chimic. Sunt proaspete, conţin fibre, enzime şi au cele mai multe substanţe nutritive. 

2. Când creierul “lucrează” mai greu sau te simţi obosită, ia o gustare sănătoasă: o baghetă cu cremă de brânză şi roşii, o prăjitură, o mână de alune şi stafide.

3. Mănâncă doar atunci când ţi-e foame. Altfel, se produce o digestie precară. 

 

Pasi catre o digestie usoara

 

4. Fii calmă în timpul mesei. Stai jos, mestecă încet savurând ce mănânci. Calmul facilitează digestia. 

5. Consumă produse (carne şi lactate) nemodificate genetic. Acestea conţin de două ori mai multe minerale decât cele produse industrial.

6. Fibrele sunt esenţiale pentru o digestie bună. Pe lângă fructe şi legume, alte surse de fibre sunt cerealele integrale. 

7. Alege proteine uşoare şi peşte de 2-3 ori pe săptămână. Evită carnea de porc, de vită şi pielea de pui care înfundă arterele. Înlocuieşte-le cu legume, peşte şi fructe de mare.

 

Peste italian cu rosii

 

8. Bea apă filtrată. Facilitează digestia şi previne o serie de boli. 

9. Alege dieta care ţi se potriveşte. Cele mai bune alimente sunt cele care se potrivesc organismului tău şi biochimiei tale. Unele persoane adoptă dieta cu carbohidraţi şi fibre. Alţii se simt bine cu puţini carbohidraţi şi mai multe proteine. Mulţi din cei cu probleme digestive se simt bine dacă nu consumă cereale integrale şi lactate.

Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE