Ce sa mananci cand ai candida

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Ai avut aceasta infectie. Ai tratat-o, insa simptomele revin periodic. Iata câteva remedii din bucatarie!
58fotolia_15292823_subscription_xl2.jpg

Majoritatea femeilor sunt afectate la un moment dat de aceasta infectie, insa, dupa tratament, in cazul celor mai multe dintre ele, simptomele neplacute revin din când in când. Cel mai eficient si pe termen lung remediu il reprezinta dieta.

5 schimbari esentiale in dieta

Alege alimentele care intaresc imunitatea – cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi. Consuma fructe care contin putin zahar (mere, grepfrut), cereale integrale, proteine usoare.

Scade consumul de zahar – mai ales cel rafinat din dulciuri.

Manânca bacterii „bune“ – un iaurt probiotic sau o bautura pe baza de iaurt probiotic pe zi mentine sanatatea stomacului, intareste imunitatea si lupta impotriva infectiei.

Hidrateaza-te corespunzator – bea zilnic cel putin 1,5 l de apa, ceai, suc, supa. Astfel, organismul va elimina toxinele.

Incearca aromele antibacteriene – ceapa este recunoscuta ca un veritabil antibiotic si antifungic, iar usturoiul are proprietati antibacteriene. Studiile arata ca ambele intaresc imunitatea, deci nu le ocoli!

•    Iaurt natural – restabileste nivelul bacteriilor bune din intestin. Alege-l pe cel simplu, bio, sana, kefir, cu bifidus.
•    Legume proaspete si fructe – cinci portii pe zi, din care trei sa fie de legume.
•    Proteine usoare – ar trebui sa asigure cam 15% din totalul caloriilor consumate zilnic. Le gasesti in peste, carne de pui si de vita.
•    Ceapa si usturoi – au proprietati antibacteriene si imunostimulatoare.
•    Cereale integrale – contin zinc, care ajuta la intarirea imunitatii, iar fibrele faciliteaza digestia.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE