Uncategorized

Ce sa mananci si ce nu daca ai ulcer

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Nutritionistii sunt foarte atenti la detalii in ce priveste alimentatia bolnavului de ulcer, pentru ca mucoasa stomacala bolnava sa nu fie agresata si mai mult.
diabet.jpg

Iata lista completa a alimentelor pe care ai voie sa le consumi, dar si a celor pe care se cuvine sa le eviti.

Alimente permise:
–  Ceai de macese, ceai cu lapte, sucuri de fructe dulci, sucuri de legume, chisel, ape minerale alcaline;
– Paine alba uscata, piure de cartofi, paste fainoase bine fierte, orez, gris, fulgi de ovaz trecuti prin sita, mamaliga pripita;
–  Piureuri de legume, legume fierte (morcovi, dovlecei, conopida, mazare verde), fructe dulci facute la cuptor sau sub forma de compot strecurat (mere, pere, prune, caise, piersici si cirese);
– Carne slaba de vaca, vitel, gaina sau pui fiarta sau sub forma de perisoare fierte la aburi, peste slab si carne;
– Oua fierte moi, omleta la aburi;
– Lapte, branza proaspata de vaca, cas dulce, urda, unt proaspat, untdelemn crud sau adaugat in mancaruri gata pregatite, smantana proaspata, frisca;
–  Supe mucilaginoase, supe de zarzavat strecurate, cu paste fainoase, supe drese cu ou si smantana, supe cu lapte sau unt;
–  Aluaturi uscate (biscuiti), gelatina de fructe, de lapte, creme, sufleuri, sare in cantitate de 2g la preparat;
–  Sosuri dietetice

Supa de legume cu taitei si perisoare din carne de vitel

Alimente interzise:
–    Alcool, cafea, sifon, ceai rusesc, sirop, apa cu gheata, lichide fierbinti;
–    Paine neagra, paine proaspata, cartofi prajiti;
–    Zarzavaturi crude bogate in celuloza;
–    Fructe acre, fructe uleioase;
–    Mezeluri, conserve de carne, carne de porc, oaie, gasca, rata, vanat, peste gras, peste prajit, peste afumat, sosuri cu rantas;
–    Ochiuri prajite, oua fierte tare, omleta;
–    Branzeturi fermentate sau sarate;
–    Untura, slanina, grasime prajita;
–    Supe de carne sau de oase, ciorbe;
–    Aluaturi proaspete, aluat dospit, foitaj;
–    Inghetata, marmelada, miere, dulceata, sare in exces, otet;
–    Hrean, mustar, piper, ceapa, usturoi, boia, muraturi

Supa italiana minestrone


Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE