Ce se ascunde în carnea cumpărată din supermarket

Sursa
RTV.NET
Surprize in carnea din supermarket
carne.jpg

Pentru ca alimentele să aibă un aspect plăcut şi să fie gustoase, producătorii ascund tot felul de adaosuri chimice. Chiar şi carnea crudă poate fi injectată cu saramură, ca să-şi păstreze culoarea şi aspectul de „proaspăt”, scrie RTV.NET.

Foarte multe persoane consumă zilnic carne şi produse din carne, însă puţini ştiu ce se ascunde în spatele acestor alimente. „Produsele din carne pot fi aditivate cu multe substanţe, unele permise, unele nepermise”, afirmă cercetătorul Paul Apostu.

Citeşte şi Curiozităţi despre aditivii alimentari

Multe dintre aceste substanţe chimice permit producătorilor să amestece cu succes produse cu o valoare mai mare comercială cu altele mai ieftine.

Citeşte şi Carnea de pui din comerţ, un PERICOL pentru sănătatea noastră

„În produsele procesate, gen salam unde sunt amestecuri din mai multe ingredinte atunci se poate ascunde un tip de carne cu altul, unul care are o valoare mai mare cu altul care are o valoare mai mică. Nu e o problema de săntăte publică, ci este o problemă de frauda în sensul unui profit mai mare”, a declarat Nastasia Belc, director al Institutului de Bioresurse Alimentare.

Citeşte şi Mii de alimente conţin substanţe care dau DEPENDENŢĂ

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE