Ce trebuie sa stii despre branza Gorgonzola

Branza gorgonzola face parte din familia blue cheese sau a branzeturilor cu mucegai albastru.
gorgo.jpg

Gorgonzola isi are radacinile in Italia si este denumita dupa un sat care este acum parte a suburbiilor orasului Milano. A fost produsa pentru prima data in secolul IX, dar reteta finala a fost definitivata abia doua secole mai tarziu. Initial, gorgonzola era lasata la maturat in pesteri, unde sporii dadeau nastere vinisoarelor albastre.

In trecut, gorgonzola se prepara in decursul unui an intreg din cauza procesului indelungat de fermentare. In prezent, aceasta branza este expusa la mai mult oxigen, ceea ce reduce procesul de preparare la 6 luni.

Fabricata prin inocularea unor culturi de mucegai, intr-un mod controlat, branza gorgonzola da nastere mai multor tipuri de gusturi, in functie de timpul de preparare. Gorgonzola trecuta printr-un proces scurt de maturare (60-80 de zile) este denumita Dolce si este mai cremoasa si mai putin intepatoare decat varianta mai batrana, fiind perfecta pentru sosuri si toppinguri.

Gorgonzola Piccante sau Naturala este acea branza care a trecut prin intregul proces de maturare (80-150 de zile). Gorgonzola Piccante se farama usor ceea ce o face perfecta pentru preparatele gatite.

Iata si retete delicioase cu gorgonzola:

Smochine proaspete cu gorgonzola si prosciutto

Tarta cu pere si gorgonzola

Paste cu spanac si gorgonzola

Pateuri cu cirese si gorgonzola

Biftec tartar cu sos gorgonzola

Armonia di gorgonzola

Cartofi cu dressing de gorgonzola

Sufleuri cu gorgonzola

Facebook Comments

Taguri

Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE