Uncategorized

Ce trebuie sa stii despre Mascarpone

Sursa
Revista Bucataria de Azi
Foto
Shutterstock
Mascarpone este o crema de branza specifica bucatariei italiene, foarte cunoscuta deoarece reprezinta un ingredient de baza pentru tiramisu.
mascarpone.jpg

Italienii se lauda cu mascarpone de cateva sute de ani, prima data fiind folosita in Lombardia.

Este un produs cremos, cu o textura fina si o culoare aparte, ca a fildesului, facut din lapte de vaca. Procedeul prin care se obtine mascarpone este asemanator celui de preparare a iaurtului. Totusi, mascarpone este asemanator cu o branza grasa (70%) si cremoasa.

Cum se foloseste?

– Inainte de toate, la delicioasa prajitura tiramisu;

– In diverse creme dulci, in loc de unt;

– La budinci sarate, in loc de parmezan ras;

– In sosurile albe pentru pui, paste sau peste;

– La sfarsitul mesei, cu fructe uscate (smochine) sau fructe de padure alaturi, impreuna cu un vin de Porto sau coniac.

!!! VEZI AICI RETETE CU MASCARPONE !!!

La noi, mascarpone a aparut relativ recent in magazine. Se gaseste ambalata in cutii de 250-300 de grame.

Facebook Comments


Admin

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE