Ce trebuie să ştii despre murături şi ce beneficii are varza murată

Sursa
RTV.NET
Foto
Shutterstock
În aşteptarea sezonului rece, gospodinele se grăbesc să prepare murăturile. Aceste preparate sunt gustoase şi au o densitate calorică foarte mică, cuprinsă între 20 – 25 Kcal la 100 de grame, fiind indicate şi în dietele pentru menţinerea siluetei.
shutterstock_90323929.jpg

În cartea sa „Şi noi ce mai mâncăm?”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a precizat că adevăratele murături sunt acelea care se obţin prin fermentarea acidolactică naturală, cu tulpini de bacterii probiotice sălbatice. Legumele sau fructele în stare naturală se pun în saramura obţinută cu sare autohtonă sau sare marină.

Medicul nutriţionist ne atrage atenţia asupra faptului că nu pot fi considerate murături conservele de legume sterilizate în oţet, scrie RTV.NET.

Dintre toate murăturile pe care le pregătesc gospodinele cea mai sănătoasă este varza murată.

Având un conţinut bogat de vitamina C (chiar mai ridicat decât în portocale), de vitamina A şi E, de zinc, magneziu, potasiu şi calciu, varza murată prezintă un puternic efect antioxidant, contribuind totodată la întărirea sistemului imunitar, al sistemului nervos şi muscular.

Descoperă mai multe beneficii ale varzei murate şi cum trebuie să fie pregătite murăturile pe RTV.NET.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE