Ceafa innobilata

1.Intr-o tigaie, se topeste untul. Se adauga uleiul, zaharul si mustarul si se lasa sa se caramelizeze putin.
 
2.In sosul caramel, se prajeste carnea taiata in felii potrivit de groase, care se scot pe o hartie absorbanta.
 
3.In grasimea ramasa, se toarna sucul de la trei portocale, otetul si putin rozmarin. Se lasa sa fiarba pana cand scade sosul la jumatate.
 
4.Se incorporeaza smantana lichida si se pun bucatile de carne si restul de portocala (felii). Se lasa la cuptor cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele. Se serveste alaturi de salata de rucola.

Poza principala

ceafa_innobilata_mica.jpg

1 kg ceafă de porc
4 portocale
2 linguri cu unt
4 linguriţe cu zahăr brun
2 linguriţe cu muştar
2 căței de usturoi
1 lingură cu oțet
3 linguri cu smântână lichidă
2 – 3 linguri cu ulei
rozmarin
sare

Sosul de portocale va fi mult mai rafinat daca, spre final, se adauga doua linguri cu lichior de portocale.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE