Ceapa roşie: Beneficiile acestei legume asupra sănătăţii

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Ceapa este utilizată ca ingredient în diverse preparate culinare de mii de ani, în întreaga lume.
ceapa_rosie.jpg

În comparaţie cu ceapa albă, ceapa roşie este mult mai bogată în substanţe necesare organismului. Această legumă conţine vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretice.

 

Ceapa roşie are în compoziţie toată grupa de vitamine B, vitamina C, minerale precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc şi fier, acid folic şi biotină. Ceapa roşie este un puternic dezinfectant şi un bun diuretic, de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică.

 

Citeşte şi Cele mai sănătoase alimente pentru femei 

 

Această legumă este un calmant foarte bun. Poţi linişti crizele de nervi şi atacurile de panică dacă zdrobeşti o ceapă şi respiri ţinând-o aproape de nas. Şi în cazul insomniei poţi proceda la fel sau poţi consuma ceapă seara.

 

Citeşte şi De ce lăcrimăm atunci când curăţăm ceapă. Sfaturi ca să eviţi acest lucru 

 

Fiind un puternic analgezic şi antiinflamator, ceapa roşie poate calma durerile reumatice şi pe cele provocate de gută. Taie ceapa rondele, aşaz-o pe un tifon şi încălzeşte-o la aburi, iar apoi pe un capac întors se fixează pe locul dureros şi inflamat.

 

În caz de sinuzită se pot face inhalaţii cu aburi de ceapă roşie. Inhalaţiile se fac, de obicei seara, înainte de culcare, şi nu se mai iese apoi afară din casă.

 

Descoperă mai multe beneficii ale cepei roşii pe RomâniaTV.NET

 

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE