Ceapă umplută ca la Caransebeș

Ceapa se curăță și se fierbe întreagă. Se dă apoi la rece și i se scoate miezul.

 

Se realizează apoi o compoziție din: nucile pisate bine în piua, pâinea înmuiată în lapte și stoarsă bine, măslinele jumătăți, sare, piper, miezul cepelor și patrunjelul tocat mărunt.

 

Cu aceasta compoziție se umplu cepele, care se așează apoi într-o tavă unsă.

 

Separat se face un sos, astfel: se rumenește făina în uleiul Arpis bine încins, până ce făina capătă o culoare aurie. Se stinge apoi cu bulionul de roșii și cu un pic de vin alb. Se presară apoi zahărul și se mai dă în câteva clocote. Cand sosul este gata se toarnă peste cepele din tavă.

 

Se bagă apoi tava la cuptor pentru circa 15 minute. Preparatul se servește fierbinte cu smântână deasupra. 

 

 

 

Rețeta ”Ceapa umplută ca la Caransebeș” a fost primită de la Hotelul Senator din Timisoara (Banat) și a fost preparată de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager în cadrul proiectului. 

Rețetele tradiționale din Banat au fost puse la dispoziția proiectului de: Adrian Buzoianu, Laura Laurențiu, Pensiunea Select, Hotel Senator și Casa Altringen. 

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook.

 

Poza principala

site.jpg

600 g ceapă

100 g măsline

100 g nuci

150 ml ulei Arpis

100 g pâine înmuitaă în lapte

20 g făină Arpis

10 g zahăr

25 g bulion de roșii

20 g pătrunjel verde

100 g smântână

sare

piper

vin alb

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Numar de portii
6
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE