Carne Feluri principale Uncategorized

Cei mai buni burgeri de la Martha Stewart

Party cu prietenii? Pregătește cei mai buni burgeri și surprinde-i cu un preparat de top.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1,2 kg greabăn dezosat
  • sare grunjoasă
  • piper măcinat
  • 45 g unt nesărat
  • 60 ml ulei floarea soarelui
  • 6 chifle pt hamburgeri, tăiate în două pe orizontală
  • topping la alegere: salată verde, felii de roșii, ceapă, castravete murat, cașcaval

Modalitate de preparare:

  1. Tocați jumătate din cantitatea de carne printr-o mașină de tocat cu o sită mare, iar cealaltă jumătate cu o sită mai mică.
  2. Amestecați cu mâinile și introduceți la congelator pentru 15 minute.
  3. Frământând cât mai puțin posibil carnea, modelați 6 chifle egașe, cu diametrul de 11-12 cm și 3 cm grosime și faceți câte o mică adâncitură în centrul fiecăreia.
  4. Acoperiți-le și răciți-le 15-30 de minute la frigider.
  5. Asezonați fiecare burger pe ambele părți cu sare și piper din belșug.
  6. Încingeți timp de 2 minute o tigaie mare la foc mediu-mare.
  7. Adăugați ulei cât să acopere fundul tigăii și încingeți până sfârâie.
  8. Prăjiți burgerii câte 3 minute pe o parte, reduceți focul și întoarceți burgerii.
  9. Prăjiți încă 2 minute și jumătate pentru un burger în sânge, 4 minute pentru un burger mediu sau 6 minute pentru unul bine făcut.
  10. Transferați burgerii pe un platou  și lăsați-i să se odihnească timp de 3 minute.
  11. Ștergeți tigaia cu un șervețel și topiți puțin unt, ăn care prăjiți chifla cu partea tăiată în jos. Mențineți pe foc până se rumenesc ușor.
  12. Serviți burgerii cu chiflele și cu topping la alegere.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare 

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE