Party cu prietenii? Pregătește cei mai buni burgeri și surprinde-i cu un preparat de top.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente:
- 1,2 kg greabăn dezosat
- sare grunjoasă
- piper măcinat
- 45 g unt nesărat
- 60 ml ulei floarea soarelui
- 6 chifle pt hamburgeri, tăiate în două pe orizontală
- topping la alegere: salată verde, felii de roșii, ceapă, castravete murat, cașcaval
Modalitate de preparare:
- Tocați jumătate din cantitatea de carne printr-o mașină de tocat cu o sită mare, iar cealaltă jumătate cu o sită mai mică.
- Amestecați cu mâinile și introduceți la congelator pentru 15 minute.
- Frământând cât mai puțin posibil carnea, modelați 6 chifle egașe, cu diametrul de 11-12 cm și 3 cm grosime și faceți câte o mică adâncitură în centrul fiecăreia.
- Acoperiți-le și răciți-le 15-30 de minute la frigider.
- Asezonați fiecare burger pe ambele părți cu sare și piper din belșug.
- Încingeți timp de 2 minute o tigaie mare la foc mediu-mare.
- Adăugați ulei cât să acopere fundul tigăii și încingeți până sfârâie.
- Prăjiți burgerii câte 3 minute pe o parte, reduceți focul și întoarceți burgerii.
- Prăjiți încă 2 minute și jumătate pentru un burger în sânge, 4 minute pentru un burger mediu sau 6 minute pentru unul bine făcut.
- Transferați burgerii pe un platou și lăsați-i să se odihnească timp de 3 minute.
- Ștergeți tigaia cu un șervețel și topiți puțin unt, ăn care prăjiți chifla cu partea tăiată în jos. Mențineți pe foc până se rumenesc ușor.
- Serviți burgerii cu chiflele și cu topping la alegere.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu