Cele mai sănătoase 15 legume de pe piaţă

Sursa
RomaniaTV.net
Foto
© tycoon101 – Fotolia.com
Din multitudinea de legume care sunt disponibile pe pieţe sau în supermarket multe sunt evitate de românii, în mare parte din cauză că nu le cunoasc adevăratele proprietăţi.
fotolia_62410481_subscription_l.jpg_c_tycoon101_-_fotolia.com_.jpg

Departamentul Naţional de Agricultură din SUA a realizat o listă a celor mai sănătoase 15 de legume în funcţie de caloriile lor, vitaminele şi mineralele pe care le conţin.

 

15. Varza chinezească apare din ce în ce mai des pe rafturile supermarketurilor şi nu ar trebui evitată. Varza chinezească are doar 10

calorii/100 de grame şi este plină de vitamina K şi C.

 

Citeşte şi Fasolea, lintea şi mazărea au efecte benefice în diabet 

 

14. Mazărea este extrem de sănătoasă, iar dacă o consumaţi fără să o preparaţi termic atunci când este dulce vă puteţi bucura de toate beneficiile sale. 100 de grame de mazăre conţin 70 de calorii, sunt pline de vitamina K, luteină, vitamina C, cât şi fibre.

 

Cât de sănătoasă este mazărea: Secretele micului bob verde 

 

13. Ardeiul gras verde dacă este consumat în stare naturală are doar 30 de calori pe suta de grame şi este bogat în vitamina C. La fel de sănătos este şi ardeiul gras roşu, dar acesta conţine doar 20 de calorii.

 

Citeşte şi Probleme medicale rezolvate cu sucuri naturale 

 

12. Salata clasică este bogată în vitamina K şi luteină, iar dacă vreţi să slăbiţi această plantă are doar 30 de calorii pe suta de grame.

 

Descoperă pe RomâniaTV.net mai multe legume sănătoase. 

 

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE