Cele opt alimente cu adevărat periculoase pentru sănătate

Sursa
RomaniaTV.net
Foto
© vpardi – Fotolia.com
Atunci când anumite alimente sunt tratate termic la temperaturi înalte, în compoziţia lor se formează compuşi periculoşi.
fotolia_62878896_subscription_xxl.jpg_c_vpardi_-_fotolia.com_.jpg

Este cazul binecunoscut al cartofilor prăjiţi, dar nu numai ei sunt pe lista neagră, avertizează specialiştii.

 

Citeşte şi Mânânci friptură cu cartofi prăjiţi? Vei renunţa imediat după ce citeşti ASTA 

 

Sunt unele alimente care se gătesc mai bine şi devin mai gustoase atunci când sunt supuse unor procedee termice la temperaturi înalte. Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniază Academia Naţională de Farmacie din Franţa, citată de „Le Figaro”.

 

Îngraşă sau nu cartofii? Diferenţa o face doar modalitatea de preparare.  Care este cea mai bună metodă

 

De vină pentru efectul nociv asupra sănătăţii este o reacţie chimică numită „glicarea proteinelor”. Glicarea este o reacţie în timpul căreia moleculele de glucoză se fixează de proteine. O reacţie chimică naturală, care se produce, de exemplu, în caz de hiperglicemie. La diabetici, măsurarea glicemiei glicate (sau glicozilate – partea hemoglobinei care s-a fixat de zahăr) reflectă nivelul zahărului în sânge, o medie a ultimelor trei luni. Acest test permite diagnosticarea şi monitorizarea diabetului zaharat.

 

Dr. Mencinicopschi demolează un mit: „Nu există alimente anticancer”

 

 

Produşii nocivi care rezultă în urma glicării proteinelor se formează şi sub efectul căldurii, în mod special în prezenţa oxigenului, deci în timpul preparării termice a alimentelor bogate în asparagină (un aminoacid) şi în amidon (glucid).

 

Batoanele cu cereale, PERICOL MAJOR pentru sănătate. Conţin o OTRAVĂ PUTERNICĂ 

 

„Această reacţie chimică este explicaţia pentru colorarea în brun a anumitor tipuri de pâine, a turtei dulci, a siropurilor colorante, a băuturilor alcoolice şi a sucurilor. Tot acestei reacţii se datorează şi gustul şi consistenţa specifică a alimentelor prăjite”, lămureşte profesorul Jean-Luc Wautier, de la Universitatea Denis-Diderot din Paris.

 

Descoperă care sunt cele mai periculoase 8 alimente pentru sănătate pe RomâniaTV.net

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE