Cerealele de la micul dejun

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Cea mai importanta masa a zilei este micul dejun. Alege pentru acest moment cerealele si vei avea o digestie fara probleme, dar si energia de care ai nevoie.
rez.jpg

Se spune ca primele lucruri pe care le facem dimineata, imediat dupa trezire, au un impact hotarator asupra întregii zile. Exercitiile de înviorare si cerealele de la micul dejun nu ar trebui sa lipseasca din planul zilnic al unei femei active.

Ce contin cerealele?
•    Contin fibre vegetale, care ajuta digestia si tranzitul intestinal.
•    Completeaza rezerva de vitamine si minerale, ajutandu-ne sa facem fata stresului.
•    Antioxidantii (vitamina E) protejeaza celulele împotriva îmbatranirii.
•    Au un continut redus de grasimi, salutar în mentinerea siluetei.

De ce sunt recomandate cerealele la micul dejun?

Consumul cerealelor la masa de dimineata reprezinta primul pas din cadrul unei  alimentatii sanatoase.
•    Vitaminele si mineralele pe care le contin se absorb mai bine pe stomacul gol.
•    Carbohidratii din cereale, împreuna cu proteinele din lapte, ofera energie pentru întreaga zi.
•    Se prepara usor, fiind utile persoanele care petrec dimineata pe fuga.

Cerealele integrale sunt de preferat deoarece pastreaza întreaga parte comestibila  a boabelor de grau, secara si ovaz, fiind foarte utile în mentinerea greutatii.

Sfat Pentru a-si putea mari volumul, fibrele pe care le contin absorb multa apa din organism. De aceea, se recomanda consumul a 2 l de apa pe zi.

Atentie! Obisnuinta de a sari peste micul dejun poate avea efecte negative asupra sanatatii.

Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE