Chai Masala

Intr-un ibric de 1 litru puneti la fiert apa cu toate condimentele. Cand apa incepe sa fiarba (atentie sa nu dea in foc din cauza condimentelor – eventual dati flacara la minim) puneti ceaiul negru. Lasati sa fiarba macar 1 minut, dupa care turnati cana cu lapte. Luati de pe foc inainte sa dea in clocot si adaugati zaharul.

Se serveste cald, dupa masa. Puteti ajusta cantitatea de condimente in functie de gusturi. De asemenea, daca doriti puteti renunta complet la ceaiul negru.

2 cani cu apa

1 cana cu lapte

2 lingurite ceai negru simplu, nu combinat cu diverse plante

5-6 cuisoare

1 bucatica, cat o nuca, de ghimbir proaspat sau 1/2 lingurita ghimbir pulbere

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/2 lingurita scortisoara macinata

1/4 lingurita cardamon pulbere

3 lingurite zahar de trestie brut, sau dupa gust

La indieni exista un obicei foarte bun, de a servi dupa masa un ceai pentru digestie. Chai este o bautura foarte aromata. Usor de pregatit.
Numar de portii
2
Calorii
Facebook Comments

Spicy

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE