Charlotte di pere al vino rosso

Curatam perele,eliminam coaja si cotorul,le taiem felii si le punem intr-o cratita impreuna cu vinul rosu,zaharul si batonul de scortisoara,aducem la fiert si lasam la fiert circa 20 ‘.Preparam crema,punem gelatina la inmuiat in apa recept 15’,batem ouale impreuna cu zaharul,adaugam faina in ploaie si adaugam laptele si vanilia dam totul la foc mic amestecand cu o lingura de lemn sau un tel pana cand crema se ingroasa,acordand atentie:nu trebuie sa dea in fiert!Apoi,stoarcem gelatina si o adaugam cremei dupa ce am luat-o dupa foc,amestecand pana la dizolvarea gelatinei dupa care dam crema la racit.Captusim o forma de charlotta 1,5 litri sau un castron cu pelicula transparenta sau ceolofan,inmuiem piscoturile in laptele aromatizat cu maraschino si captusim peretii vasul ales pt charlotta,continuati apoi alternand de la baza cu un strat de piscoturi,un strat de pere si unul de crema pan ala epuizarea ingredientelor.Acoperim cu pelicula sau ceolofanul si dam la rece pt cel putin 4 ore inainte de servire.Pt prezentere,preparam zabaione :batem galbenusurile cu zaharul adaugam vinul si fierbem la bain-marie,batem pana obtinem o crema,adaugand in final o lingurita de scortisoara.Pt prezentare puteti decara cu cateva felii de pere si o lingura de zabaione!Ce spectacol!
250 g piscoturi savoiardi
1kg pere Martin sec
1,5litri vin rosu
400g zahar(brun)
1 dl Maraschino
2dl latte
un baton de scortisoara
pt crema:
3 oua
100g zahar
30g faina
2,5 litri lapte
un plic de vanile
10 g gelatina in foi
pt crema zabaione:
3 galbenusuri
90g zahar alb
6 linguri de vin alb dulce
scortisoara macinata
Un desert,rece,pur si simplu delicios,iar crema zabaione calda il transforma intr-un desert de clasa!Absolut de incercat!
Numar de portii
8
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE