De post Retete Uncategorized

Chec bicolor (de post)

1. Bate cu mixerul zahărul cu apa minerală, uleiul. Încorporează făina amestecată cu praful de copt. Adaugă zahărul vanilat și rade coajă de lămâie după gust.

2. Unge o formă cu ulei și tapeteaz-o cu făină, apoi toarnă în ea jumătate din compoziţie.

3. În restul, cerne cacaua, amestecă bine și adaugă esenţa de rom. Toarnă peste compoziţia din tavă și dă la cuptorul încins checul bicolor de post pentru 30-40 de minute.

4. Pudrează cu zahăr și taie în felii numai după ce s-a răcit. Servește acest chec bicolor de post alături de cei dragi, o cană cu cafea sau ceai.

 

Truc. Adaugă în compoziţia de cacao câteva linguri cu apă rece dacă vrei să nu se lase la fundul tăvii în timpul coacerii.

 

Felii de chec cu iaurt si cirese

Poza principala

chec_bicolor_mic.jpg

1 ½ căni cu zahăr

3 căni cu făină

1 ½ căni cu apă minerală

sau sifon

1 ½ căni cu ulei

2 linguri cu cacao

1 pliculet praf de copt

2 pliculețe cu zahăr vanilat

1 linguriță cu esenţă de rom

coajă de lămâie sau portocală

 

Chec cu ciocolată și portocală

Chiar și în zilele de post, poți savura un chec ușor de preparat, delicios și aromat, numai bun lângă o ceașcă de cafea.
Numar de portii
12
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE