Chec aperitiv cu dovlecei şi brânză de capră

1. Dă drumul la cuptor, să se încingă, apoi apucă-te de treabă. Spală şi curăţă dovleceii şi rade-i pe răzătoarea mare. Taie brânza cuburi mititele.

 

2. Pune uleiul la încins, într-o tigaie încăpătoare şi căleşte puţin dovleceii. Lasă-i cam 5 minute pe foc moale, amestecând des. Sărează şi piperează după gust, stinge focul şi lasă dovleceii deoparte.

 

3.  Sparge ouăle într-un castron şi bate-le cu făina, laptele, drojdia şi uleiul. Amestecă bine până obţii un aluat omogen. Adaugă în acest aluat cuburile de brânză şi dovleceii căliţi. 

 

4. Tapetează o formă de chec cu hârtie de copt pe care ai uns-o cu unt. Toarnă compoziţia checului în formă şi dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute. Când e gata, lasă checul aperitiv să se răcorească puţin, scoate din formă, înlătură hârtie cu grijă şi serveşte tăiat,  cu salată de verdeţuri.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Nu ai drodie în casă ? Nu se supără nimeni, poţi folosi un plic cu praf de copt.

 Chec aperitiv indesat

Chec cu mazare

Poza principala

chec_mica.jpg

4 dovlecei

200 g brânză de capră

3 linguri cu ulei de măsline

unt

sare

piper

 

Pentru aluat

3 ouă

250 g făină

150 ml ulei

150 ml lapte

1 ½ plicuri cu drojdie uscată

 

Chec aperitiv cu suc de roșii

Checul aperitiv este un antreu foarte spectaculos, mai ales că poate fi făcut şi de cele mai puţin iniţiate într-ale gastronomiei atât e de uşor…
Numar de portii
6
Facebook Comments

Mariana.F

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE