Chec cu măsline

1. Preîncălzește cuptorul la 210°. Bate cu telul făina, drojdia și oul, încorporând uleiul treptat. Adaugă smântâna și bate energic cu telul.

2. Taie șunca și brânza cubulețe și măslinele în rondele. Încorporează-le în aluat. Amestecă. 

3. Unge cu unt o tavă de chec. Toarnă compoziția și dă la cuptor. 

4. După 10 minute, dă focul puțin mai tare și ține încă 20 de minute. Lasă checul să se răcească înainte să tai. 

5. Checul cu masline merge bine lângă o salată.

credit foto si text: Photoland/Profimedia

 

Știai ? Checul are origini englezești, după cum îi spune și denumirea (cake înseamnă prăjitură), unde varianta dulce, cu stafide, e și azi populară.

 

Chec aperitiv cu legume

Poza principala

chec_mic.jpg

70 g făină

½ plic cu drojdie (de 10 g)

1 ou

30 ml ulei măsline

30 ml smântână 

35 g măsline verzi (fără sâmburi)

150 g de șuncă (jambonul)

150 g brânză de capră

unt pentru uns

Sare, piper

 

Chec aperitiv cu suc de roşii

Iată o idee inedită de chec sărat, numai bun de servit ca antreu!
Numar de portii
2
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE