Chec dalmațian

1.Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu untul tăiat bucăți. 

2.Amestecă zahărul cu făina cernută împreună cu cacaua și un praf de sare, apoi încorporează amestecul de ciocolată topită, esența de rom după gust și ouăle.

3.Toarnă compoziția într-o formă de cozonac (sau chec) tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins pentru 40-45 de minute.

4.Pentru glazură, topește ciocolata pe baie de aburi, adaugă smântâna și bate ce amestecul până devine spumos. Adaugă bezelele tăiate și nuca trasă în tigaie, esență după gust și amestecă.

5.Toarnă amestecul de ciocolată topită peste checul răcorit și dă la rece până se întărește glazura. Feliază acest chec dalmatian și servește.

 

Stiai? Bezelele moi (sau marshmallows cum mai sunt cunoscute), albe sau colorate, le poți cumpăra din orice supermarket, de la raionul de dulciuri. 

 

Chec cu ciocolată și portocală

Poza principala

chec_dalmatian_mic.jpg

200 g ciocolată cu lapte

150 g unt

270 g zahăr tos

115 g făină

35 g cacao

3 ouă

esență de rom

sare

 

Pentru glazura dalmațian

50 g bezele moi (marshmallows)

50 g nuci (alune)

200 g ciocolată

60 ml smântână pentru frișcă

esență de rom/vanilie

 

Chec cu glazură de ciocolata

O combinație de arome și texturi pe care n-o vei uita prea curând odată ce ai încercat rețeta de chec dalmațian.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE